MemoryStream e yüklenen exe dosyasını çalıştırmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

MemoryStream e yüklenen exe dosyasını çalıştırmak

Mesaj gönderen esistem »

Arkadaşlar merhaba,
Geliştirmekte olduğum bir proje için şöyle bir şeye ihtiyacım oldu.
MemoryStream e yüklediğim bir exe dosyasını, diske yazmadan çalıştırabilirmiyiz ? Net de yaptığım araştırmalarda C dili ile yapılabilir gibi anladım fakat emin değilim.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Re: MemoryStream e yüklenen exe dosyasını çalıştırmak

Mesaj gönderen G.Arkas »

Yapmak istediginiz islem memory execute. Bu pekala mumkun ve benimde cok kullandigim bir yontemdir. (Antivirusler sikinti cikarabilir) BTMemoryModule.pas dosyasini arastirin ve orneklere bakin. Cevabi bulacaksiniz...

iyi calismalar...
Resim
PROGRAMADOR
Üye

Mesaj gönderen PROGRAMADOR »

In dubio pro reo...
Şüpheden sanık/özgürlük yararlanır...
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

RunPE 'ye antivirusler yaygara cikartir shellcode olarak kullanmaya calisin.
Resim
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

Cevaplar için teşekkürler, antivirüslerin sorun çıkartması problem yaratacaktır, müşteriye antivirüsten izin vermeniz lazım demek olmaz zira, en güzeli dosya olarak kaydedip shellexecute ile çalıştırmak olucak sanırım. Merak edenler için projede şuydu;
Zaten hali hazırda satışını yaptığım ve halen geliştirmekte olduğum ticari bir programım var, buna ilave olarak raudus ile cep telefonları ve tablet pc ler için ayrı bir yazılım daha geliştirip pazarlamacıların siparişlerini, tahsilatlarını, giderlerini vs.vs. online girmesini sağladım. Fakat buda ayrı bir program oldu, müşteriye uzaktan bağlanmak için ana programı açmanız yetmiyor yanında şunuda çalıştırmanız lazım diye söylemem gerekiyor, fakat bazı müşteriler bunu açmayı unutup programa bağlanamıyorum diye serzenişte bulunuyor, bende mobile programı veritabanına blob alan olarak gömdüm, program açıldığında, gidip blob alandan bu exeyi çekip dosya olarak diske yazdırıp otomatik açmasını sağlıyorum. Mecburen diske dosya olarak yazmam gerekiyor, bende bunu bir güvenlik olarak kullanabilirim diye düşündüm, dosya blob alanda sıkıştırılmış halde bulunuyor, bunu tstream e yükleyip, decompress yapıp tmemorystream e atıyorum zaten, direk ordan (dosya olarak kaydetmeden) çalıştırabilirsem güzel bir güvenlik olur diye düşünmüştüm, zira içinde lisans kontrolu felan da var. Neyse belki ilerde tekrar hevesim gelirse bişiler yapabilirim.
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

Merhaba;

Bu dediğiniz olayı Resource olarak exe yi gömüp resource içerisinden çıkartmadan memory'de çalıştırabilirsiniz.

http://stackoverflow.com/questions/6395 ... nto-memory

Buradan faydalanabilirsiniz.
Resim