merhaba;
cxlookupComboBox da isim listesini listeletiyorum. lookupcombobox tan bir kayıt seçtikten sonra lookupcombobox aktif iken farenin tekerini çevirdiğimiz zaman seçtiğimiz isim değişiyor listedeki bir sonraki isimler ard arda kayıyor. Bunu nasıl engelleyebilirim.
teşekkür ederim.
LookupComboBox da Farenin Tekerini Devre dışı Bırakma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
LookupComboBox da Farenin Tekerini Devre dışı Bırakma
İsteyen, yapabildiğinden daha fazlasını yapar.
-
- Üye
Re: LookupComboBox da Farenin Tekerini Devre dışı Bırakma
merhaba;
bu sorunun cevabını bende henüz bulamadım. bulunca mutlaka paylaşacağım.
bu sorunun cevabını bende henüz bulamadım. bulunca mutlaka paylaşacağım.
ilgili bileşenini ilgili olayını işlerseniz varsayılan eylem devre dışı kalabilir mi?
İlgili olayı işlemeye ilgili bileşenin aktiflik durumunu değiştirerek başladığınızda yine devre dışı kalabilir mi?
İlgili olayı işlemeye ilgili bileşenin aktiflik durumunu değiştirerek başladığınızda yine devre dışı kalabilir mi?
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Mustafa Kemal Atatürk...
-
- Üye
cevabınızı bir çok kere okudum. ilgili bileşenin ilgili olaylarına da baktım. bir sonuç üretemedim.
ayrıca cxlookupComboBox pasif edilmemeli, çünkü kayıt seçilerek ilgili hareketler listelenmektedir.
cxlookupComboBox 'da kayıt seçildikten sonra gride focuslanınca cxlookupComboBox aktif olmayacağı için farenin tekeri çevrildiği zaman kayıt değişikliği olmayacaktır.
ulaştığım sonuç şimdilik bu.
kolay gelsin,
ayrıca cxlookupComboBox pasif edilmemeli, çünkü kayıt seçilerek ilgili hareketler listelenmektedir.
cxlookupComboBox 'da kayıt seçildikten sonra gride focuslanınca cxlookupComboBox aktif olmayacağı için farenin tekeri çevrildiği zaman kayıt değişikliği olmayacaktır.
ulaştığım sonuç şimdilik bu.
kolay gelsin,
Kullandığımız bileşenlerin hazır gelen bir çok olayı (event) var. Kullanmak zorunda değiliz. Ancak kullanmadığımızda olaya göre değişmekle birlikte sistem varsayılanı işler.
Sizin durumunuzda fare tekerinin çevrildiğinde ComboBox bileşeni sistem varsayılan tepkisini veriyor. Sizin şikayetiniz bundan.
Benim teklifim ise o olayı programınızda işleyin sizin dediğinizi yapsın. En azından sistem varsayılanı devreden çıksın.
Diğer önerim de ComboBox item den seçim yapıp işiniz bittiğinde aktif bileşen olmaktan çıkarabilirsiniz yönündeydi.
İlgili olayda OnMouseWheel olmalı.
Sizin durumunuzda fare tekerinin çevrildiğinde ComboBox bileşeni sistem varsayılan tepkisini veriyor. Sizin şikayetiniz bundan.
Benim teklifim ise o olayı programınızda işleyin sizin dediğinizi yapsın. En azından sistem varsayılanı devreden çıksın.
Diğer önerim de ComboBox item den seçim yapıp işiniz bittiğinde aktif bileşen olmaktan çıkarabilirsiniz yönündeydi.
İlgili olayda OnMouseWheel olmalı.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Mustafa Kemal Atatürk...