Bu hatayı bir türlü aşamıyorum, Tip ile ilgili

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
erdal51
Üye

Bu hatayı bir türlü aşamıyorum, Tip ile ilgili

Mesaj gönderen erdal51 »

S.a arkadaşlar üzerinde çalışmakta olduğum bir örnek program var , fakat bir türlü bu hatayı aşamadım denemediğim yol kalmadı bana yardımcı olabilir misiniz, bu hatanın sebebi nedir?

Resim

Form Görünümü ve çalışma prensibi
Kısaca programın çalışma prensibini anlatayım, şimdi Normal Ekle butonuna 1 kez tıkladığımda SAYFA1 tabsheet'i açılıyor
(x)tuşuna basarak kapatıyorum güzel bir şekilde kapanıyor, Tekrar Normal Ekle butonuna tıklayınca yine SAYFA1 açılıyor ve yine
kapatıyorum. Normal Ekle butonuna tıklayınca sayfa başındaki hatayı alıyorum sebebi nedir bulamadım... :!: :!: :!:
Resim
Delphi 1 (Kodadı: Delphi 1)
Delphi nin ilk sürümü 14 Şubat 1995 de satışa sunuldu. Sadece 16 Bit uygulamalar için kaynak kodları içeriyordu. Bileşenleri son derece kısıtlıydı.
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Re: Bu hatayı bir türlü aşamıyorum, Tip ile ilgili

Mesaj gönderen SimaWB »

Kod: Tümünü seç

ats:=AdvTabSheet1.Create(AdvPageControl1); 
yerine

ats:=TAdvTabSheet.Create(AdvPageControl1);

olacak
There's no place like 127.0.0.1
Kullanıcı avatarı
erdal51
Üye

Mesaj gönderen erdal51 »

SimaWB yazdı:

ats:=AdvTabSheet1.Create(AdvPageControl1); 
yerine

ats:=TAdvTabSheet.Create(AdvPageControl1);

olacak
kardeşim ben sıfırdan tabsheet oluşturmak istemiyorum yalnız, varolan tabsheet1'i geri çağırmak istiyorum...
Delphi nin ilk sürümü 14 Şubat 1995 de satışa sunuldu. Sadece 16 Bit uygulamalar için kaynak kodları içeriyordu. Bileşenleri son derece kısıtlıydı.
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen csunguray »

erdal51 yazdı:kardeşim ben sıfırdan tabsheet oluşturmak istemiyorum yalnız, varolan tabsheet1'i geri çağırmak istiyorum...
1. O zaman neden Create kullanıyorsunuz. Create'in türkçesi çağırmak değil yaratmak/oluşturmak tır.

2. TabSheet i çağırmak ne demektir? TabSheet i aktif hale mi getirmek istiyorsunuz? Veya sadece bulup üzerinde işlem yapmak mı istiyorsunuz?
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Kullanıcı avatarı
erdal51
Üye

Mesaj gönderen erdal51 »

csunguray yazdı:
erdal51 yazdı:kardeşim ben sıfırdan tabsheet oluşturmak istemiyorum yalnız, varolan tabsheet1'i geri çağırmak istiyorum...
1. O zaman neden Create kullanıyorsunuz. Create'in türkçesi çağırmak değil yaratmak/oluşturmak tır.

2. TabSheet i çağırmak ne demektir? TabSheet i aktif hale mi getirmek istiyorsunuz? Veya sadece bulup üzerinde işlem yapmak mı istiyorsunuz?
Kapatmış olduğum tabsheet1'i tekrar bir button yardımıyla geri çağırmak istiyorum....
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen csunguray »

TabSheet i nasıl kapatıyorsunuz? Normalde bir TabSheet i kapattığınız zaman TabSheet yok olur ve onu geri getrimenizin bir olanağı kalmaz. Ama TabVisible := False yaparak görünmez yapıyorsanız PageIndex inden tekrar TPageControl.ActivePageIndex i set ederek görünür hale getirebilirsiniz.

Sorunuzu daha açık sorarsanız daha çok yardım alırsınız.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

csunguray yazdı:Sorunuzu daha açık sorarsanız daha çok yardım alırsınız.
Aynen, siz sorunuzda "hatanın sebebi nedir?" diye sormuşsunuz. Ben de aldığınız o hatanın sebebini yazdım.
Kaldı ki kodun diğer kısımlarında da hata olduğu görünüyor zaten (Create ettiğiniz tabsheet ile free ettiğiniz farklı) ama dediğim gibi ben sadece sorduğunuz soruyla ilgili yardımcı olmaya çalıştım.
There's no place like 127.0.0.1
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

Kapatılan Sheet'i Free ettiğiniz için bir daha geri almanız münkün değildir.

Ama şöyle bir yöntem izleyebilirsiniz;

Chrome vb tarayıcılarda kapatılan sekme nasıl geri geliyor?

Arka planda geçici bir database tutarsınız. Tabsheetteki bütün verileri satır satır o alanda tutarsınız(Tabsheet sırasına göre. Böylece daha önce kapattıklarınıza bile geri dönebilirsiniz. :wink: )

Bu veritabanında tabsheetId si tutup verileri yeniden Create ettiğiniz Tabsheet'e yeniden yüklersiniz. Her yüklediğiniz datayı veritabanından silmeniz gerekir. Böylelikle Duplicate'in önüne geçmiş olursunuz. Kapatırken de kapattığınız alanları vt'ye kaydedersiniz ve bir Id atarsınız.

Biraz uzun bir iş ama fazlasıyla işinizi görür.

İyi çalışmalar...
Resim