ADOQUERY Sql Sorgu Hatası[Çözüldü]

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
gaus
Üye
İletişim:

ADOQUERY Sql Sorgu Hatası[Çözüldü]

Mesaj gönderen gaus »

Kod: Tümünü seç

dm_.myq_sepet.Active:=false;
  dm_.myq_sepet.SQL.Clear;
  dm_.myq_sepet.SQL.Add('select st.STOKKOD,st.STOKISIM,s.BIRIM,s.MIKTAR from webapp_sepet s,stoktanim st where s.STOKID=st.ID AND s.CHID='+inttostr(MainForm.chid)+' order by s.ID');
  dm_.myq_sepet.Open;
  dm_.myq_sepet.Active:=true;
  dm_.myq.First;
  while not dm_.myq_sepet.Eof do
  begin
    dm_.vt_ambalaj.Insert;
    dm_.vt_ambalaj.FieldByName('STOKKOD').AsString         :=dm_.myq_sepet.FieldByName('STOKKOD').AsString;
    dm_.vt_ambalaj.FieldByName('URUNADI').AsString         :=dm_.myq_sepet.FieldByName('STOKISIM').AsString;
    dm_.vt_ambalaj.FieldByName('AMBALAJBIRIM').AsString :=dm_.myq_sepet.FieldByName('BIRIM').AsString;
    dm_.vt_ambalaj.FieldByName('MIKTAR').AsFloat            :=dm_.myq_sepet.FieldByName('MIKTAR').AsFloat;
    dm_.vt_ambalaj.Post;
    dm_.myq.Next;
 end;
end;
bunu bir procedure olarak yazıyorum fakat procedure tetiklenmiyor nedenini bulamadım satır satır debug ettim showmessajladım ama nafile geçmiyor işlemiyor
acaba ayzdığım sorguda bir hata mı var;
En son gaus tarafından 11 Eyl 2014 02:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
tayipk
Üye

Re: ADOQUERY Sql Sorgu Hatası

Mesaj gönderen tayipk »

Kod: Tümünü seç

dm_.myq_sepet.SQL.Add('select st.STOKKOD,st.STOKISIM,s.BIRIM,s.MIKTAR from webapp_sepet s,stoktanim st where s.STOKID=st.ID AND s.CHID='+inttostr(MainForm.chid)+' order by s.ID');
ilk gördüğüm st.STOKISIM ve s.BIRIM burdaki st ve s neyi ifade ediyor eğer ayrı tablolarsa join yapmanız gerekir
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
gaus
Üye
İletişim:

Re: ADOQUERY Sql Sorgu Hatası

Mesaj gönderen gaus »

Kolay gelsin
Sağolun tayyip hocam
Ama joinlemem gerekiyordu veritabanı için sıkıntı;
Ama Sorunu çözdüm aynı tabloya birden farklı adoquery ile işlem yapmak gerekiyorsa while döngüsü kullanmamak gerekiyormuş
Nesneyi(yani orada sorguda kullanılan tabloyu) kilitliyor.For döngüsü ile çözdüm olayı.
Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
İletişim:

Re: ADOQUERY Sql Sorgu Hatası[Çözüldü]

Mesaj gönderen barisatalay »

Select * from ASDASDSA (NOLOCK) kullanabilirsin böyle bir durumda eğer MSSQL ise
gaus
Üye
İletişim:

Re: ADOQUERY Sql Sorgu Hatası[Çözüldü]

Mesaj gönderen gaus »

Teşekkürler @barışatalay