arkadaşlar cevaplar için teşekkürler fakat sanırım yanlış anlaşıldım veya anlaşılamadım. yukarıda yazdığım örneği delphi de denedinizde hatalı tanım olduğunu farkedeceksiniz. Sebebi ise string tanımlamak için bir üstten tırnak açtınız ' bundan sonra gelen ilk üstten tırnak işareti tanımlamanın sonu olduğunu belirtecektir yani istanbul'a daki. oysa biz onu kelime ayırması için kullanmak istedik. Bizim bitiş noktamız cümlenin sonundaki ayraçta olmalı.
Şöyle denedim ama olmadı
sehir:= 'Ankara | İstanbul'da - tekstil'
sehir:= 'Ankara | İstanbul'+' ' '+'da'
yani benim sorunum yazı içindeki İstanbul'a işaretinden kaynaklı. Üstten ayrılmış bir kelimeyi değişken olarak tanımlarken yine üstten tırnak içerisine tanımlıyoruz. Benim bu yazıda üç tane üstten tırnak işareti kullanılmış oluyor. ikisi değişken tanımlamada kullanılan biri ise kelimeyi ayırmak için kullanılan .
Kelimeyi ayırmak için kullandığımı program değişken sonu sanıyor. Bunu aşamadım.
Şöyle bir değişken tanımlaya çalışırsanız ne demek istediğimi derleme anında farkedeceksiniz. Burada demek istediğimi ifade edemedim.
Örnek şunu bir string değişkene aktarmaya çalışın
cevap için teşekkürler evet bu string tanımlarken istediğim gibi oldu. Sayenizde bunuda öğrenmiş oldum. Birde şunu sorsam, string bir değişken tanımlarken bu yapıyı kullanabilirim peki değişken tipim pchar ise bu şekilde kullanabilirmiyim.
PChar'da da kullanabilir miyim diye sormuşsunuz. Ben de size sorayım; denediniz mi?
Farketmeden dalga geçtiğiniz için teşekkürler ama sanırım gözünüzden kaçtı dikkat ettiyseniz pcharda kullanılabilirmi dememin bir sebebi var fakat siz yanlış gönderiye bakıyorsunuz sanırım
İstanbul'+chr(39)+
Daha iyi anlaşılabilme adına size açıklamak isterim , bu şekilde string birleştirmeleri pchar ile kullanabiliyormuyuz. mesela şöylede kullanılabilirmi #34 gibi, yoksa püsürlük ederek denemeden sormak değil amacım rahat olun, sadece farklı kullanımlarını öğrenmek amacım..
Sorunuza gelince evet denedim...!
Estağfurullah, sizinle dalga geçmek gibi bir amacım yoktu. Böyle düşünmenize sebep olan kısmı bir önceki cevabımdan sildim.
Söylemek istediğim; PChar'la çalışıp çalışmadığını çok kolay bir şekilde siz de test edebilirdiniz.