Google captcha sorgularını programa algılatmanın pratik yolu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ahmetax
Üye

Google captcha sorgularını programa algılatmanın pratik yolu

Mesaj gönderen ahmetax »

Merhaba,
Verdiğim anahtar sözcüklerin Google arama sayfalarında hangi sırada çıktığını bulan bir programcık yazdım.
Gayet güzel çalışıyor. TWebBrowser kullanıyorum.
Ancak bir müddet sonra, Google, programın sorgulama sonuçlarına müdahale etmeye başladı.
IP numaramdan sıradışı bir trafik algılandığını ve bu trafiğin kaynağının bir robot olmadığını belirlemek istediğini belirterek captcha kontrolüne geçti.
Bu durumda ya benim programıma belli aralıklarla IP değişikliği yaptırmam, ya da captcha sayfası çıktığında otomatik döngüyü durdurup, normal yanıt vermem lazım.
İkinci seçeneği tercih edeceğim ama, sorguya gelen yanıtın bir captcha sorgu sayfası olduğunu programımın anlaması lazım.
Bu konuda bir öneriniz var mı?
Şimdiden teşekkürler.

Not: Sorun yeni sayfa için gönderdiğim koddan kaynaklanıyor olabilir.
Yeni sayfa için şu kodu gönderiyorum:

Kod: Tümünü seç

http://www.google.com.tr/search?q='anahtar sözcükler'+&start=(yeni sayfanın ilk satır numarası)
En son ahmetax tarafından 09 Ara 2014 05:44 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Re: Google captcha sorgularını programa algılatmanın pratik

Mesaj gönderen G.Arkas »

Muharrem üstadın muhteşem bir makalesi var forumda oradan faydalanabilirsin.

viewtopic.php?t=19209
Resim
ahmetax
Üye

Re: Google captcha sorgularını programa algılatmanın pratik

Mesaj gönderen ahmetax »

G.Arkas yazdı:Muharrem üstadın muhteşem bir makalesi var forumda oradan faydalanabilirsin.

viewtopic.php?t=19209
Merhaba G.Arkas,
Öncelikle verdiğin link için çok teşekkür ediyorum. Eminim ki Captcha çözümlemesi gerektiren bir çalışmada çok işime yarayacak.
Ancak şu anda o kadar ayrıntıya girme ihtiyacım yok. Çünkü captcha kodunu otomatik olarak yanıtlamam gerekmiyor.
Programın bu prototipi için arama sayfası yerine captcha sayfası çıktığını algılaması yeterli.
İlk kez böyle bir sayfayla karşılaştığım için hep bu format mı karşıma çıkacak bilemiyorum.
Başıma gereksiz iş açmamak için şimdilik pek fazla üstelemek te istemedim açıkçası.
Belki de daha doğrusu insan davranışlarını modellemek olacak.
50 sayfayı peşpeşe açmak yerine her sayfa için bir kaç saniye (random) beklemek yeterli olabilir.
...
Yine de programın bir sonraki sürümünde captcha çözümlemesi çok işime yarayabilir.
İyi akşamlar.