Merhaba,
Hem TWebBrowser hem de TEmbeddedWB bileşenlerini deniyorum.
Tespit ettiğim ve takıldığım bazı noktalar var:
1- TWebBrowser, AddressBar diye bir seçeneğe sahip ama, true veya false durumunda bir farklılık göremedim. TEmbeddedWB ise bağımsız bir TAdressBar bileşenine sahip ve gayet güzel çalışıyor. Ayrıca bir de sanal klavye sunuyor.
2- TWebBrowser, silent=true iken javascript hata mesajlarını kesiyor, ancak TEmbeddedWB hata mesajlarını göstermeye devam ediyor.
3- Sayısal olarak ölçmedim ama, TWebBrowser sanki daha hızlı yanıt veriyor
4- Her iki bileşenin de Document.Links özelliği gayet güzel çalışıyor.
5- TEmbeddedWB grubunda bir de IEParser bileşeni var ama deneyemedim. TWebBrowser için Parse işlemlerini kolaylaştıran bir çözüm var mı bilemiyorum.
6- Doküman içindeki nesneleri "links" gibi ayrıştırmak mümkün oluyor mu?
7- Links sadece linkin kendisini veriyor. Her linkin açıklamasını da gösteren hazır bir çözüm bulabilir miyim?
8- TEmbeddedWB aslında TWebBrowser'ın bir üst sınıfı gibi. Ancak desteğinin kesilmesi ve dokümantasyon yokluğu en büyük sorunu gibi görünüyor.
Bu tespitlerimle ilgili düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
İyi çalışmalar.
TWebBrowser ve TEmbeddedWB hakkında
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: TWebBrowser ve TEmbeddedWB hakkında
7. madde için innerText veya innerHTML özellikleri işe yarıyor.ahmetax yazdı:Merhaba,
Hem TWebBrowser hem de TEmbeddedWB bileşenlerini deniyorum.
Tespit ettiğim ve takıldığım bazı noktalar var:
1- TWebBrowser, AddressBar diye bir seçeneğe sahip ama, true veya false durumunda bir farklılık göremedim. TEmbeddedWB ise bağımsız bir TAdressBar bileşenine sahip ve gayet güzel çalışıyor. Ayrıca bir de sanal klavye sunuyor.
2- TWebBrowser, silent=true iken javascript hata mesajlarını kesiyor, ancak TEmbeddedWB hata mesajlarını göstermeye devam ediyor.
3- Sayısal olarak ölçmedim ama, TWebBrowser sanki daha hızlı yanıt veriyor
4- Her iki bileşenin de Document.Links özelliği gayet güzel çalışıyor.
5- TEmbeddedWB grubunda bir de IEParser bileşeni var ama deneyemedim. TWebBrowser için Parse işlemlerini kolaylaştıran bir çözüm var mı bilemiyorum.
6- Doküman içindeki nesneleri "links" gibi ayrıştırmak mümkün oluyor mu?
7- Links sadece linkin kendisini veriyor. Her linkin açıklamasını da gösteren hazır bir çözüm bulabilir miyim?
8- TEmbeddedWB aslında TWebBrowser'ın bir üst sınıfı gibi. Ancak desteğinin kesilmesi ve dokümantasyon yokluğu en büyük sorunu gibi görünüyor.
Bu tespitlerimle ilgili düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
İyi çalışmalar.
Merhaba.
- Embedded WebBrowser ile zamanında bir sıkıntım olmuştu, şöyle ki :
- Boş yeni bir proje açıp form üzerine sadece ve sadece bir adet TBitButton ile bir adet TEmbeddedWB koyup hiçbir ekstra kod vs. yazmadan derleyip internetten virüs taraması yapınca bir kaç tanesinden virüs uyarısı alıyordum.
- Bu da son kullanıcıya karşı yazılımcı olan beni töhmet altında bırakacağından kullanmaktan vazgeçip EmbeddedWB kullandığım tüm projelerimi yeniden TWebBrowser'a dönüştürmüştüm
- Boş yeni bir proje açıp form üzerine sadece ve sadece bir adet TBitButton ile bir adet TEmbeddedWB koyup hiçbir ekstra kod vs. yazmadan derleyip internetten virüs taraması yapınca bir kaç tanesinden virüs uyarısı alıyordum.
- Bu da son kullanıcıya karşı yazılımcı olan beni töhmet altında bırakacağından kullanmaktan vazgeçip EmbeddedWB kullandığım tüm projelerimi yeniden TWebBrowser'a dönüştürmüştüm
Merhaba Muharrem bey,mrmarman yazdı:Merhaba.
Uyarınız için teşekkür ediyorum.
Zaten artık yazılım desteği bulunmadığı için bu bileşeni ticari projelerde kullanmak pek mantıklı görünmüyor.
Ben TEmbeddedWB bileşenini proxy özelliği için denemelerim sırasında kullandım.
Yoksa ben de TWebBrowser bileşenini kullanmayı tercih ediyorum.
Hem uzun zamandır kullanımda, hem de açıklama ve örnek kod bulmak çok daha kolay.
İyi çalışmalar.