Delphi 7 InstallShield ve .exe hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kilikyali
Üye

Delphi 7 InstallShield ve .exe hatası

Mesaj gönderen kilikyali »

İyi günler arkadaşlar bitirme projem olarak öğrenci otomasyon programı yaptım Setup için Installshield programını kullandım. Setup'u çalıştırdıktan sonra kuruyor fakat kurulum yapan yerdeki programımın exe'sini tıkladığımda D:\...\Database bulunamadı diyor. Sanırım Programımın veritabanını D:\ nin altına tanımladığımdan dolayı böyle bir hata veriyor bunu düzeltemedim ve nasıl düzelteceğim konusunda beni bilgilendirirseniz sevinirim, iyi çalışmalar dilerim.
reyhan
Üye

Re: Delphi 7 InstallShield ve .exe hatası

Mesaj gönderen reyhan »

http://www.delphiturkiye.com/install.htm ''arama yaparsanız sitede var zaten InstallShield kullanımı .
Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen barisatalay »

Connection üzerinde veritabanının yolunu sabit tanımlamışsınız sanırım.

Varsayım olarak veritabanının exenin yanında olduğunu düşünürsek pas dosyası içerisinden exenin yanındaki yolu bularak Connectionstringi düzenlemeniz gerekmektedir diye düşünmekteyim.
kilikyali
Üye

evet connection üzerinden veritabanı yolun sabit tanımladım açıkcası uzun zamandır delphi kullanmıyordum bir türlü aklıma gelmedi, örneğin D sürücüsünün altında projem ve veritabanım var fakat setup'tan sonra C'nin altında veya herhangi bir bilgisayarda D:\..\Database bulunamadı diyor.
Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen barisatalay »

Kod: Tümünü seç

ExtractFilePath(ParamStr(0))+'databaseadı.uzantısı'
Yukardaki kodu kullanırsanız exenin yanındaki dosyayı connectionstringe tanımlayabilirsiniz ve nereye taşıdığınız farketmes yan yana olmaları yeter
kilikyali
Üye

ilk tamamlamak üzere olduğum projem fakat bir türlü olmadı, nasıl iletişim kurabilirim bana yardımcı olabilir misin,hata yerimi bir türlü bulamadım.
AfterPost
Üye

Mesaj gönderen AfterPost »

bde mi ado mu kullanıdınız? eğer bde kullandıysanız alias tanımlama zorunluğu olduğunu unutmayınız
kilikyali
Üye

Adoconnection ve Adotable kullanmıştım.