Saat ve Tarih İle İlgili

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
d7new
Üye

Saat ve Tarih İle İlgili

Mesaj gönderen d7new »

Merhaba Arkadaşlar,

Delphi'de genel olarak saat, tarih vb fonksiyonlar zannediyorum oldukça fazla. Bunları basitçe gerekli olan önemli kısımlarını anlatan bir kaynak var mı? Bu konuda ciddi sıkıntı çekiyorum çünkü.
Şuana kadar yapabildiğim sadece Saat'i bir Label'da gösterip, Edit'e girilen saat olunca Beep sesini verdirmek. Ben istiyorum daha gelişmiş bir saat ve alarm uygulaması yapayım. Birden fazla alarm kurma, alarmı erteleme, alarmda çalacak müzikleri seçme (bunları da kısa kısa anlatırsanız sevinirim)

Diğer kısıma gelince Tarih fonksiyonlarıyla da yapmak istediğim şeyler belli. Bir insanın yaşını yıl, ay, gün, saat olarak hesaplamak vb.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Re: Saat ve Tarih İle İlgili

Mesaj gönderen unicorn64 »

tarih/saat fonksiyonları gibi konular temel giriş seviyesi konulardır ve hemen her delphi kitabında bahsedilmiştir,
ayrıca forumda bir çok kez konuşulmuştur, hatta ana sayfadaki temel makaleler bölümünde de anlatılmıştır
o da yetersiz gelirse google a sorabilirsiniz
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Re: Saat ve Tarih İle İlgili

Mesaj gönderen unicorn64 »

özel mesaj yazmanıza gerek yoktu, özel mesajla sorulan sorulara cevap vermiyorum, yardımcı olmaya çalıştım zaten, çaba gösterirseniz yine yardımcı olurum ama hazır şeyler beklemeyin....
istediğinizi yapacak kadar bilgi birikiminiz yoksa öncelikle işin temelini öğrenmelisiniz...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim