Selam.
Uzun araştırma sanırım sonuca yaklaştım fakat aklıma takılan sorular var işi bilen hocalarım yardımcı olursanız sevinrim...
ServerMethodsUnit nedir ne işe yarar?
Datasnap ServerMethodsUnit
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Datasnap ServerMethodsUnit
hido yazdı:Selam.
Uzun araştırma sanırım sonuca yaklaştım fakat aklıma takılan sorular var işi bilen hocalarım yardımcı olursanız sevinrim...
ServerMethodsUnit nedir ne işe yarar?
Konu günceldir...
Merhaba,
Datasnap 3 katmanlı uygulama geliştirmenize yarar. Örneğin cep telefonuna yazdığınız programdan datasnap client'ten datasnap server'a bağlanıp işlem yapabilirsiniz. Bu konuyla ilgili pek çok makale ve video vardı. İngilizce olsa bile adım adım benzerini yaparsanız yardımcı olacaktır. Forumda da pek çok ekran görüntülü açıklamalar mevcut.
ServerMethodsUnit'e veritabanı bağlantı bileşenlerini koyabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Datasnap 3 katmanlı uygulama geliştirmenize yarar. Örneğin cep telefonuna yazdığınız programdan datasnap client'ten datasnap server'a bağlanıp işlem yapabilirsiniz. Bu konuyla ilgili pek çok makale ve video vardı. İngilizce olsa bile adım adım benzerini yaparsanız yardımcı olacaktır. Forumda da pek çok ekran görüntülü açıklamalar mevcut.
ServerMethodsUnit'e veritabanı bağlantı bileşenlerini koyabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Hocam çok teşekkür ederim açıklamanız için...
İnanın neredeyse datasnap konusunu 3 - 4 aydır kurcalıyorum, maalesef hiç bir şey bulamadım belkide 100 yakın video ve 200 yakın da makaleye göz atmışımdır...
Sizin gibi değerli bir hocamı bulmuşken bir sorum olacak müsadenizle
Ben ServerContainerUnit1.pas'e FDConnection ve FDQuery ekledim ve data bağlantısınıda ServerContainer üzerinden yaptım ServerMethodsUnit üzerinden data bağlantısını nasıl yapabilirim madem bir şeyler yapıyorum hakkını tam vereyim...
procedure TServerContainer1.DataModuleCreate(Sender: TObject);
begin
try
Params.Values['DriverID'] := 'MySQL';
Params.Values['Port'] := '3306';
Params.Values['Server'] := '55.55.555.555';
Params.Values['Database'] := 'xxxx';
Params.Values['User_Name'] := 'yyyy';
Params.Values['Password'] := Pass;
Params.Values['CharacterSet'] := 'utf8';
except
end;
end;
Saygılarımla...
İnanın neredeyse datasnap konusunu 3 - 4 aydır kurcalıyorum, maalesef hiç bir şey bulamadım belkide 100 yakın video ve 200 yakın da makaleye göz atmışımdır...
Sizin gibi değerli bir hocamı bulmuşken bir sorum olacak müsadenizle

Ben ServerContainerUnit1.pas'e FDConnection ve FDQuery ekledim ve data bağlantısınıda ServerContainer üzerinden yaptım ServerMethodsUnit üzerinden data bağlantısını nasıl yapabilirim madem bir şeyler yapıyorum hakkını tam vereyim...
procedure TServerContainer1.DataModuleCreate(Sender: TObject);
begin
try
Params.Values['DriverID'] := 'MySQL';
Params.Values['Port'] := '3306';
Params.Values['Server'] := '55.55.555.555';
Params.Values['Database'] := 'xxxx';
Params.Values['User_Name'] := 'yyyy';
Params.Values['Password'] := Pass;
Params.Values['CharacterSet'] := 'utf8';
except
end;
end;
Saygılarımla...
DB bağlantısını normal programda nasıl yapıyorsanız aynen yapmanız lazım. Zaten delphi içinden connected kısmına çift tıklayarak bağlanıp, bağlanmadığını tespit edebilirsin.
FDQuery ile birlikte Tdatasetprovider koyman lazım.
Kolay gelsin.
FDQuery ile birlikte Tdatasetprovider koyman lazım.
Kolay gelsin.
Burda bir makale : http://docwiki.embarcadero.com/RADStudi ... nd_FireDAC
Şurda da bir video var : http://www.fmxuniversity.com/build-mult ... ct-pascal/
Şurda da bir video var : http://www.fmxuniversity.com/build-mult ... ct-pascal/