dbgrideh bileşeni ve gruplama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: dbgrideh bileşeni ve gruplama
Orada özel bileşen yok, ayrıca dolu kayıtla örnek var. Standart DBGrid
-
- Üye
evet indirdim ve inceledim elinize saplık güzel olmuş ama ben başlıkları istemiyorum onları yapıyorum grindin içinde bir örnek varmı acaba ? vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Gridin içi veya başlığı farketmez aynı teknik kullanabilirsin.
Şöyle düşün, ilk hücreye split edilebilir ayraçlar ile personel bilgi ve verileri yanyana gir, diğer hücreleri canvas boyama ile doldur. Mouse ike tıklandığında ilgili row yüksekliği büyütüp iki satır halinde, ilk hücrede zaten var olan bilgileri kullanıp alt başlıkları boya. Database erişimi minimal olduğundan özellikle ağ altında performans artışı göreceksin. Dilediğin zaman periyodunda bilgi tazeleyebilirsin.
Şöyle düşün, ilk hücreye split edilebilir ayraçlar ile personel bilgi ve verileri yanyana gir, diğer hücreleri canvas boyama ile doldur. Mouse ike tıklandığında ilgili row yüksekliği büyütüp iki satır halinde, ilk hücrede zaten var olan bilgileri kullanıp alt başlıkları boya. Database erişimi minimal olduğundan özellikle ağ altında performans artışı göreceksin. Dilediğin zaman periyodunda bilgi tazeleyebilirsin.
Ehlib bileşeninin rowpanel propertysini aktif edip açılan panel içine yeni bir dbgrideh koyun daha sonrada master detail ile bu iki tabloyunun memtableeh datasourcelarını birbirine bağlayın.
-
- Üye
YA HOCAM YA BENDEKİ FARKLI SÜRÜM YADA ÇÖZMEDİM
DEDİĞİN GİBİBİRŞEY YOK

-
- Üye
Hocam birşekilde çözdüm,
bilgileri çekiyorum bir sıkıntı yok ama editledikten sonra işlemiyor nasıl yapabilirim ? günlere rakam girmek istiyorum olmuyor

bilgileri çekiyorum bir sıkıntı yok ama editledikten sonra işlemiyor nasıl yapabilirim ? günlere rakam girmek istiyorum olmuyor