Nereden Başlamalı?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
karabasan17
Üye

Nereden Başlamalı?

Mesaj gönderen karabasan17 »

Merhaba

Adım Alper. 23 yaşındayım. Foruma yeni kayıt oldum. Bugün itibari ile Delphi programlama öğrenmek istiyorum. Çok az php bilgim var. Onun dışında programlama dilleri ile ilgilenmedim. .NET dili öğren dediler ama istemedim. Microsoftun dili onların olsun. Araştırırken bu forumu buldum ve çok sevindim. Delphi bitti, öldü diyenlere inat sağlam bir şekilde kalmış :)

Benim sormak istediğim şu; Delphi öğrenmek için nereden, nasıl bir kaynaktan başlamalıyım? Kitap olur, video eğitim seti olur ne bileyim ders notu olur. Sizin önerileriniz nelerdir? Atama beklediğim için evde çok boş vaktim var. En azından böyle bir eğitime başlamak istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye

Re: Nereden Başlamalı?

Mesaj gönderen xozcanx »

Merhaba;
Öncelikle Hoşgeldin. Kısa bir açıklama yapayım öncelikle Yazılım sektöründe şöyle bir tabir vardır hangi dili biliyorsun (Delphi,C#,C++,java vs.) diye. Her dilin kendine göre artı ve eksileri vardır. Bu durumu şöyle karşılaştır her programlama dilini bir ülke olarak düşün sen hangi ülkede yaşamak istersin :) Hangi ülkede yaşamak istersen o dili öğrenmelisin. Ama bir dili öğrendiğinde diğer dilleri de kavraman biraz daha kolay olur. Meslek olarak ta yapmak istersen Küçük bir piyasa araştırması da yapabilirsin (iş arama sitelerinde Programlama sektörünü seçip arama yaparak :wink: )

Neyse sizin sorunuza gelecek olursak eğer "Öğrenmeye Nereden başlamalıyım?" Çok sıkıcı bir tabir olabilir ama Kitap kaynağı benim ilk tercihim olur sürekli elinizin altında. Kitaptan öğrendiklerinizi kitaba bakmadan uygulamaya çalışırsanız çok hızlı öğrenirsiniz. Kitapta anlatılmıştır ama mantığını anlayamamışsınızdır Foruma gelerek "Burada böyle bir yöntem uygulanmış sebebi nedir?" dersiniz. O an müsait olan herkes size cevap verir. Bu işin En güzel noktasıda herkesin farklı bir düşünce sistemi ve bakış açısı olmasıdır.

Şimdilik burada keseyim, vakit kısıtlı çünkü :wink:
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
karabasan17
Üye

xozcanx yazdı:Merhaba;
Öncelikle Hoşgeldin. Kısa bir açıklama yapayım öncelikle Yazılım sektöründe şöyle bir tabir vardır hangi dili biliyorsun (Delphi,C#,C++,java vs.) diye. Her dilin kendine göre artı ve eksileri vardır. Bu durumu şöyle karşılaştır her programlama dilini bir ülke olarak düşün sen hangi ülkede yaşamak istersin :) Hangi ülkede yaşamak istersen o dili öğrenmelisin. Ama bir dili öğrendiğinde diğer dilleri de kavraman biraz daha kolay olur. Meslek olarak ta yapmak istersen Küçük bir piyasa araştırması da yapabilirsin (iş arama sitelerinde Programlama sektörünü seçip arama yaparak :wink: )

Neyse sizin sorunuza gelecek olursak eğer "Öğrenmeye Nereden başlamalıyım?" Çok sıkıcı bir tabir olabilir ama Kitap kaynağı benim ilk tercihim olur sürekli elinizin altında. Kitaptan öğrendiklerinizi kitaba bakmadan uygulamaya çalışırsanız çok hızlı öğrenirsiniz. Kitapta anlatılmıştır ama mantığını anlayamamışsınızdır Foruma gelerek "Burada böyle bir yöntem uygulanmış sebebi nedir?" dersiniz. O an müsait olan herkes size cevap verir. Bu işin En güzel noktasıda herkesin farklı bir düşünce sistemi ve bakış açısı olmasıdır.

Şimdilik burada keseyim, vakit kısıtlı çünkü :wink:
Hoşbulduk. Cevabınız için teşekkürler. Bende dün Delphi 7 eğitim seti indirdim. Videolu anlatımla başlamak daha uygun olur diye düşündüm. Kitap da alacağım. Hocam peki hangi kitabı önerirsiniz? Ben biraz araştırdım Marco Cantu'nun kitapları en iyisi diyorlar ama sanırım o Delphi bilenler için. Önereceğiniz kitap var mı?
Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye

Mesaj gönderen xozcanx »

Başlangıç seviyesi için Burada online bir PDF var imkanınız varsa kitabı alın derim tabi.Emeğe saygı duymak lazım. Sonuç olarak yarın birgün emek harcayıp, geçiminizi sağlamak için bir uygulama yaptığınızda bunun karşılığını sizde almak istersiniz. ;)

Başarılar.
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
Lord_Ares
Üye

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Merhaba hayırlı olsun :)) Benim fikrim kitap seçerken, türk yazarlarından seçmen. Nedeni ise başlangıçta anlam kavraması yaşamaman için. Marco Cantu kitaplarına sözüm yok ama ilk başlarken kitapta kullanılan anlatım şekli ve dili çok ağır gelmişti. Oysa türk yazarlardan Nihat Demirli gibi yazarlarmızın kitaplarına bakarsan daha basit bir anlatım dili , sade yalın bir anlatım var. İlk başlarda önemli olanda bu :))) Bir alt yapı oluştur daha sonra marco cantunun kitaplarına geçebilirsin ama başlangıç için kafanı bulandırmak istemiyorsan tavsiyem türk yazarlardan yana :D
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

karabasan17 yazdı:...Delphi bitti, öldü diyenlere inat sağlam bir şekilde kalmış :)
Bunu sevdim.

Basit bir önerim olacak... Bir kaç farklı programlama dilinde (genel geçer bir "merhaba dünya" yapısıdır)
(1) Bir form oluşturmayı
(2) Bu formda adını yazabileceğin bir edit kutusu bulundurmayı
(3) Aynı formda bir Button bulundurmayı
(4) Butona basınca "Merhaba " deyip yanına edit kutusu içinde yazdığını ekleyerek ekran mesajı gösteren

bir proje hazırlamaya gayret et. Bu bile hangi dilin daha kolay öğrenilebilir olduğu hakkında fikir verecektir.
Resim
Resim ....Resim
karabasan17
Üye

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Eğitim videoları ve online pdf eğitimini şimdilik beraber götüreceğim. Önümüzdeki hafta da iki güzel Delphi kitabı edinip onlarla devam edeceğim. Sanıyorum iyi bir başlangıç olur bu. Sonrası Allah kerim :) Teşekkürler