Mrb.
Platform : Win 32,64
Sürüm : Delphi 2007
Veritabanı : MySql
Uygulama : ERP
yaptığımız uygulamada sunucudaki mysql bağlantı gerekiyor. Sorunumuz uygulama açıldığı zaman sunucuya bağlanıyor sorun yoksa bağlantı sağlanıyor ve uygulama çalışıyor. Benim yapmak istediğim bağlantının arka planda olması ve uygulamadaki diğer işlemlere devam edilmesi. sunucuda sorun olduğunda uygulama kilitleniyor. alt barda sadece bilgi verecek ve kilitlenmeyecek. Bağlanıyor. Bağlantı sağlandı veya sağlanamadı yazacak o kadar. Omnithread kullandım fakat işe yaramadı.
Arka Planda Bağlantı Kurmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Arka Planda Bağlantı Kurmak
Merhaba. if ve try except ile bağlantıyı kontrol ederek işlemlerinizi sorun vermemesini sağlaya bilirsiniz.
- pasa_yasar
- Üye
işlemler Try except bloğunda fakat bağlantı anında kilitlenebiliyor. Sunucu cevabı geç gelebiliyor. Uygulamadan değil karşı taraftan kaynaklanan nedenlerden dolayı bence
thread işe yaramadı derken yine proje mi kilitlendi? Bunda bir yanlışlık olmuş olmalı.
Thread işi bitene kadar veritananıma erişim yapmaman gerekiyor ki kilitlenmeyi hissetmeyesin.
Senkron bir değişkenden güdümlenerek bağlantı isteklerini geri çevirmelisin. Sonra deneyiniz mesajı gibisinden
Thread işi bitene kadar veritananıma erişim yapmaman gerekiyor ki kilitlenmeyi hissetmeyesin.
Senkron bir değişkenden güdümlenerek bağlantı isteklerini geri çevirmelisin. Sonra deneyiniz mesajı gibisinden
- pasa_yasar
- Üye
thread ile de uygulama kilitlendi. Bende yanlış yapmış olabilirim bunu tam olarak bilmiyorum. Uygulama local database ile işlemlere devam ederkin. Sunucudan da görev ve raporları alabilsin. İlk önce locale bağlanacak. Açıldıktan sonra arka planda hissetirmeden sunucuya bağlanacak ve status barda sonucu yazacak.
Kurgunda hata olmalı. Thread konusunu Tuğrul beyin bloğundan bir tur geçip ondan sonra yeniden ele alın