dbgridte listelenenleri yazdırabilirmiyim
yazdırabilirsem nasıl
cevaplarsanız sevinirim
dbgrid te listenenler
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: dbgrid te listenenler
(1) Veritabanındaki bilgileri Raporlama bileşenleri kullanarak, ( FastReport, QuickReport, ... )
(2) Veritabanındaki bilgileri Projeniz içerisinden HTML sayfa üreterek oradan,
(3) Veritabanındaki bilgileri Projenizden automation ile Excel, Word dosyaları üretip oradan,
(4) Veritabanındaki bilgileri Printer üzerine direkt text olarak yazdırarak
(5) Veritabanındaki bilgileri Bir Form.Canvas üzerine boyama ile yazdırıp bu Formu yazıcıya Form1.Print diyerek yollayarak.
(6) Veritabanındaki bilgilerden bir TEXT dosya oluşturup bunu yazıcıya yollayarak
(7) DBGrid'in ekran kopyasını direkt yazıcıya yollayarak (ki sadece görünen kısımlar yazılır.)
(2) Veritabanındaki bilgileri Projeniz içerisinden HTML sayfa üreterek oradan,
(3) Veritabanındaki bilgileri Projenizden automation ile Excel, Word dosyaları üretip oradan,
(4) Veritabanındaki bilgileri Printer üzerine direkt text olarak yazdırarak
(5) Veritabanındaki bilgileri Bir Form.Canvas üzerine boyama ile yazdırıp bu Formu yazıcıya Form1.Print diyerek yollayarak.
(6) Veritabanındaki bilgilerden bir TEXT dosya oluşturup bunu yazıcıya yollayarak
(7) DBGrid'in ekran kopyasını direkt yazıcıya yollayarak (ki sadece görünen kısımlar yazılır.)
-
- Üye
Listelenenleri excele aktariyorum onda bi sikinti yok ama direk grid uzerinden yazdirmak istiyorum
-
- Üye
Tablo seklinde
EXCEL çıktı alıp oradan otomatik yazdırabilirsin.
şeklinde bir dene istersen. Excel'i Visible etmeden bir dene, başaramazsan ben de uygun zamanda denerim...
Kod: Tümünü seç
xExcel.ActiveSheet.PrintPreview;
-
- Üye
Tamam abi bi deneyeyim tesekkur ederim