Dot matrix çıktı tasarımı ekran görüntüsü hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Dot matrix çıktı tasarımı ekran görüntüsü hakkında

Mesaj gönderen esistem »

Arkadaşlar merhaba.
Son 1 haftadır, yazdığım dot matrix yazıcı tasarımının önizlemesini yapmak için araştırma yapıyorum fakat istediğim sonuca ulaşamadım.
Sorun şu, kendi rapor tasarımımı hazırladım, daha önce fastreport dot matrix çıktı kullanıyordum fakat müşterilerim tasarımı kendisi yapmakta zorlanıyorlar zira azda olsa programlama bilgisi gerekiyor. Ben tasarımdaki nesnelerin yerine tablodaki değerleri yerleştirip bunları sıra ile AnsiString bir değişkene atıp bunu direk yazıcıya RAW formatında yollayınca problemsiz yazdırılıyor burda sorun yok, bu değişkeni Memo da gösterip önizleme olsun istedim fakat Memo da aşağıdaki şekilde görünüyor bende istiyorum ki Not defterindeki gibi satır ve sutunları hizalanmış görünsün. Aslında memoyu kaydedip not defteri açınca istediğim şekilde görünüyor fakat bunu bir türlü delphi içersinde aynı şekilde gösteremedim. Bir haftadır araştırma yapıyorum fakat bir türlü bu şekilde çıktı veren memo yada richedit gibi bir bileşen bulamadım, daha önce denemiş veya görmüş arkadaşlar varmıdır acaba aramızda. Yada başka türlü nasıl çözebilirim? Resimlerin linklerini aşağıya yazdım.
Memoda görünen şekli,
http://www.eticari.com/dtur/res2.jpg
benim görünmesini istediğim şekli,
http://www.eticari.com/dtur/res1.jpg
3ddark
Üye

Re: Dot matrix çıktı tasarımı ekran görüntüsü hakkında

Mesaj gönderen 3ddark »

Bir tane şablon dosya oluşturup. Onun içine kodlar yazarak kullanabilirsin. ben bu şekilde kullanıyorum. Ön izleme olayına hiç girmedim ama yazdırdıgın bilgiyi ön izlemede de sorun olmayacaktır.

Kod: Tümünü seç

[002                                         ]                                  
   [004                                         ]                                         [008      ]
   [005                      ][006              ]                                         [307      ]
   [181                    ]  [182              ]                                         [303      ]

[201       ][202                                    ][204    ] [205 ] [211      ][212              ]
#                                                                                  -------------------
#                                                                     ARA TOPLAM   [022              ]
#                                                                     KDV % [031]  [049              ]
#                                                                                  -------------------
#                                                                     TOPLAM.....  [050              ]
#
#
#
#
#
#                                               YALNIZ [063                                          ]
#                               [100                     ]
#       NOT:[150                                                    ]
#
#
#
buna benzer her bir kod bir bilgiye karşılık geliyor. Bu bilgileri satır satır oku parse et. Hangi kod hangi bilgiye karşılık geliyorsa istediğin bilgiyi yaz. Önemli nokta tab karakteri kullanma. Boşluklar için space kullan. Bunu yazıcıya gönderdiğin zaman düzgün çıkıyor. Parse edilmiş halini bir memoya atıp memo fontunuda "Courier New" seçersen notepad deki gibi çıkar. Kullanıcıya da kodların listesini verirsin. Bundan sonra istediği gibi tasarım yapsın.

Senin kodun işini görüyorsa anladığım kadarıyla font farklı aynı karakter genişliğine sahip bir font "Courier New" seçersen düzgün gösterecektir.
PostgreSQL - Delphi - Linux :!:
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Re: Dot matrix çıktı tasarımı ekran görüntüsü hakkında

Mesaj gönderen esistem »

Selam,
Yav ne diyeyim bilemiyorum, bazen aradığımız şey gözümüzün önünde oluyor görmemekte ısrar ediyoruz. Fontu "Courier New" yapmam yetti, oysa bir sürü font denemiştim buna denk gelmemişim demekki, teşekkür ederim yardımın için.
Birde tasarımı dediğiniz şekilde yapmakta açıkçası işime gelmedi, daha kullanıcı dostu bir olay olması için aşağıdaki şekilde görsel bir tasarım hazırladım ki müşteriler kolayca tasarımlarını kendileri yapabilsin, istediğinde yeni tasarım ekleyebilsin, fatura, irsaliye veya sipariş fişi altına istediği notu istediği şekilde ekleyebilsin vs.vs.
http://www.eticari.com/dtur/tasarim.jpg