Listview de drag drop

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Listview de drag drop

Mesaj gönderen brs »

Merhaba;

Formlar arası ve aynı form içinde drag drop yapıyorum, takıldığım nokta ise başka formdan satır taşınırsa SubItems[7] alınmayacak aynı form içinde taşıma yapılırsa SubItems[7] yukarı veya aşağıya taşınacak...

Kod: Tümünü seç

var
  CurrentItem, nextItem, dragItem, dropItem: TListItem;
begin
  if (Sender is TListView) and (Source is TListView) then
  begin
    dropItem := TListView(Sender).GetItemAt(X, Y);
    CurrentItem := TListView(Source).Selected;
    while Assigned(CurrentItem) do
    begin
      nextItem := TListView(Source).GetNextItem(CurrentItem, SdAll,
        [IsSelected]);
      if Assigned(dropItem) then
        dragItem := TListView(Sender).Items.Insert(dropItem.Index)
      else
        dragItem := TListView(Sender).Items.Add;
      dragItem.Assign(CurrentItem);
      if (Source = Sender) then
        CurrentItem.Free;
      CurrentItem := nextItem;
    end;
  end;
end;
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Re: Listview de drag drop

Mesaj gönderen SimaWB »

Form tasarımınızı bilmediğim için sadece tahmin ediyorum:
TListView(Source).Owner yada TListView(Source).Parent size hangi formdan taşıma yapıldığını verebilir.
There's no place like 127.0.0.1
Kullanıcı avatarı
badkursat
Üye

Mesaj gönderen badkursat »

Küçük bir deneme yaptım işine yarar mı bilmiyorum.

Resim

Bütün dökümanlar:
https://yadi.sk/d/ugPkqY6mgrkrj
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

Sn. badkursat, vakit ayırıp örnek yapmışsınız, teşekkürler.
Ama bence hazır örnekler vermek yerine, soru soranları araştırmaya (dolayısıyla öğrenmeye) sevk edep cevaplar vermemiz daha iyi olmaz mı?
Daha önce verdiğiniz cevaplarda da sıkça hazır kod örnekleri paylaştığınız gördüğüm için bunları yazmak zorunda hissettim. Kusura bakmayın...
Kullanıcı avatarı
badkursat
Üye

Mesaj gönderen badkursat »

Eleştiriniz için teşekkür ederim. Doğru diyorsunuz dikkat edeceğim bundan sonrası için...
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

SimaWB yazdı:Sn. badkursat, vakit ayırıp örnek yapmışsınız, teşekkürler.
Ama bence hazır örnekler vermek yerine, soru soranları araştırmaya (dolayısıyla öğrenmeye) sevk edep cevaplar vermemiz daha iyi olmaz mı?
Daha önce verdiğiniz cevaplarda da sıkça hazır kod örnekleri paylaştığınız gördüğüm için bunları yazmak zorunda hissettim. Kusura bakmayın...

Sayın SimaWB; Konuyu ben açtığım için cevap hakkımı kullanıyorum, kendi adıma sözlerinize katılmıyorum,
Araştırma sırasında bir çok yabancı siteleri altına üstüne getirip hatta dikkatimden kaçmıştır diye aynı siteye birkaç sefer baktığımı bilirim, gün geldi bir kodlama için sabahın yedisinde yattım; Sayın badkursat'a bu konuda uyarı veya bilgilendirme yapacaksanız özelden iletişime geçmeniz daha doğru olurdu saygılarımla...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

brs yazdı: Sayın SimaWB; Konuyu ben açtığım için cevap hakkımı kullanıyorum, kendi adıma sözlerinize katılmıyorum,
Araştırma sırasında bir çok yabancı siteleri altına üstüne getirip hatta dikkatimden kaçmıştır diye aynı siteye birkaç sefer baktığımı bilirim, gün geldi bir kodlama için sabahın yedisinde yattım; Sayın badkursat'a bu konuda uyarı veya bilgilendirme yapacaksanız özelden iletişime geçmeniz daha doğru olurdu saygılarımla...
Yazdığım mesaj badkursat'a hitaben yazılmış olsa da elbette ki bu forumu takip edip, değerli vakitlerini ayırıp, cevap yazan herkeseydi. O yüzden özelden yazmama gerek yok.
Not: Dikkat ederseniz ben sizin araştırma yapmadığınıza dair bir ifade kullanmadım. Yazdığımı yanlış yorumlamışsınız. Yine de sizi rahatsız ettiyse yazdıklarımı silebilirim isterseniz.
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

Selam, Silmenize gerek yok kalabilir konuyu ben açınca üzerime alındım, Saygılarımla...