Program içindeki prosedürü dışarıdan çalıştırma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

Program içindeki prosedürü dışarıdan çalıştırma

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Merhaba,
Yazdığımız program içindeki prosedürleri denemek amacı ile dışarıdan çağırılabilirmi. Bir button koyup, Edit1 içerisine yazılan prosedürü nasıl çalıştırabiliriz.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: Program içindeki prosedürü dışarıdan çalıştırma

Mesaj gönderen mrmarman »

Kaynak koddaki procedure için bütün hepsini birer IF silsilesi ile alt alta yazmanız lazım.
Edit'e şu yazılırsa şu procedure çalışsın gibisinden. Yoksa kaynak kod ile executable birbirinden tümüyle ayrışıktır. İlişki söz konusu değil.
Resim
Resim ....Resim
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Sağlıklı bir geliştirme için unit testing araçlarını kullanmanızda yarar var. Delphi için DUnit kütüphanesi mevcut (https://sourceforge.net/projects/dunit/). Uygulamayı çalıştırmadan fonksiyonları test edebilir, senaryolar kurgulayabilirsiniz. Tek bir tuşla tüm uygulamayı test edebilmek mümkün, ancak ek development gerektireceğini unutmayın.

Direk adıyla bir fonksiyon çağırmak isterseniz Delphi 2010+ için http://stackoverflow.com/a/4189282/2847159
thelvaci
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen thelvaci »

RTTI ile istediğinizi elde edebilirsiniz. TRttiContext record'unu araştırmanızı öneririm.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Ben Delphi 2007'de kaldım. Herkesi de bu sürümde gibi düşünüyorum. 2010'dan dahil sonrasında RTTI var.
Resim
Resim ....Resim
thelvaci
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen thelvaci »

RTTI daha eski sürümlerde de mecvut üstad ama bu kadar kolay yapamıyoruz tabii. Epey bir dolanıyoruz etrafından ve pointer'larada aşina olmak gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Evet şimdi bir bakındım, birisi ThorRtti diye bir şey ile kafaya iyice takmış zamanında...
Zaten okuyup anladığımı değerlendirdiğim halde RTTI'nin esasen kendi projelerimde pratik faydası (mutlaka vardır ki geliştirmişler) hakkında fikrim hiç olmadı. Bir proje alanı örnekleyebilir misiniz ? Gerçekten bilmediğim için meraktan soruyorum...

Bu linkte "Fun with Delphi Rtti – Building a Unit Dependency Tree" gibisinden örnekler görüyorum.
Resim
Resim ....Resim
Lord_Ares
Üye

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Cevaplarınız için hepinize teşekkürler , merakla yeni birşey daha öğrenmek için konuyu takip ediyor ve araştırıyorum.