Merhaba,
TEmbeddedWB bileşeni kullanan ve internette bazı sitelerde otomatik olarak gezinen bir programım var.
Hiç müdahale gerektirmeden, gayet güzel çalışıyor.
Ancak bazen bir sitede lisans sorunu olduğu mesajını veren ve Evet/Hayır/Sertifikayı görüntüle seçenekleri sunan bir popup pencere açılıyor. Bu pencerenin hangi fonksiyonla tetiklendiğini bir türlü bulamadım. Olayı yakalayamadığım için önlemini de alamıyorum.
Bu pencere açıldığında manuel tepki almadan saatlerce bekleyebiliyor. Timer ile timeout oluşturma işlemi de bir işe yaramıyor.
Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
Tek yapmak istediğim bu (ve benzer) pencereler açıldığında, otomatik kapanamalarını ve program akışının devam etmesini sağlamak.
Teşekkürler.
Hata mesajı şu linkte:
http://hizliresimyukle.com/image/e0Q
EmbeddedWB Lisans sorunu olan sitenin popup penceresi otomatik kapanmıyor.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: EmbeddedWB Lisans sorunu olan sitenin popup penceresi otomatik kapanmıyor.
ilgili pencerenin sınıfını ve adını alabiliyoruz biliyorsunuz, bunu yaparak direk bu pencere altındaki butona ait handle nosunu da alabiliyoruz. Dolayısı ile basit bir timer ile bu pencere var mı kontrolünü periyodik olarak yaptırıp istediğin butona bastırmak çok basit bir işlem.
Araştırma noktan FindWindow, FindWindowEx olacak.
Araştırma noktan FindWindow, FindWindowEx olacak.
Merhaba Muharrem bey,
Haklısınız. Ben hatayı tetikleyen işlemi bulmaya odaklandığım için işi uzatıyorum.
Şimdi asıl sıkıntım, bu hata mesajını tekrar yakalamaya çalışmak olacak.
Çünkü pek sık ortaya çıkmıyor.
O yüzden önce açılan tüm pencerelerin sınıf ve adlarını görünür hale getirsem iyi olacak.
Çok teşekkürler.
Haklısınız. Ben hatayı tetikleyen işlemi bulmaya odaklandığım için işi uzatıyorum.
Şimdi asıl sıkıntım, bu hata mesajını tekrar yakalamaya çalışmak olacak.

O yüzden önce açılan tüm pencerelerin sınıf ve adlarını görünür hale getirsem iyi olacak.
Çok teşekkürler.
Yanlış hatırlamıyorsam, açık pencerelerin sınıf ve isimlerini listeleyen bir program vardı.
İsmini hatırlayan?
İsmini hatırlayan?
Merhaba.
- Bu işi yapan sürüyle program var ama bana en pratik geleni (kurulum gerektirmiyor vs.) Spy&Capture ismindeki program. Onu burada daha önce başlığa attığım bir mesaj ekinde paylaşmıştım. @mia'nın bir sorusu üzerine buradaki linkini bulabilirsin. Ayrıca animasyonlu örnek olarak ekranını da capture etmiştim.
- Bu işi yapan sürüyle program var ama bana en pratik geleni (kurulum gerektirmiyor vs.) Spy&Capture ismindeki program. Onu burada daha önce başlığa attığım bir mesaj ekinde paylaşmıştım. @mia'nın bir sorusu üzerine buradaki linkini bulabilirsin. Ayrıca animasyonlu örnek olarak ekranını da capture etmiştim.
Çok teşekkürler Muharrem bey.
Daha önceden kullandığım program bu değildi ama, bu program çok daha güzel ve pratikmiş.
Aslında her delphicinin elinin altında bulunması gereken bir programcık bu.
İyi akşamlar.
Daha önceden kullandığım program bu değildi ama, bu program çok daha güzel ve pratikmiş.
Aslında her delphicinin elinin altında bulunması gereken bir programcık bu.
İyi akşamlar.
Program, TEmbeddedWB proxy fonksiyonlarının nedeni belirsiz şekilde devre dışı kalması nedeniyle işlevsiz hale dönüştü.
Bu yüzden proxy fonksiyonlarını başka yöntemlerle yeniden devreye almam lazım.
Denemeleri ancak ondan sonra yapabileceğim.
Bu yüzden proxy fonksiyonlarını başka yöntemlerle yeniden devreye almam lazım.
Denemeleri ancak ondan sonra yapabileceğim.