decklink kart veri gönderme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

decklink kart veri gönderme

Mesaj gönderen brs »

Selam;

Yeni bir proje için bir araştırma yapıyorum, delphi ile yapmış olduğum program üzerinden decklink karta yazı, resim formatları ve video formatları kullanarak verileri nasıl gönderebilirim. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: decklink kart veri gönderme

Mesaj gönderen mkysoft »

VLC programında Decklink desteği varmış, open source olduğuna göre istediklerinizi VLC kullanarak yapabilirsiniz.
En son mkysoft tarafından 10 Tem 2015 11:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

VLC programında Decklink desteği varmış, open source olduğuna göre istediklerinizi VLC kullanarak yapabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Başlığı geç gördüm.
Burada Sourceforge'da açık kaynak kodlu olarak Decklink'in Blackmagic_DeckLink_SDK_10.4.1 SDK'sı ve ona delphi üzerinden erişim örnekler ile yer alıyor...
Fırsat bulursam bizim kurumda devamlılık servislerinde olduğu gibi farklı yerlerde de bu karttan var, vakit bulur da birisine erişirsem senin için test eder (bunların da çalıştığına kuşkum yok ama) denenmiş bir örnek de veririm.

Resim
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
dogan
Üye

Mesaj gönderen dogan »

mrmarman yazdı:Başlığı geç gördüm.
Burada Sourceforge'da açık kaynak kodlu olarak Decklink'in Blackmagic_DeckLink_SDK_10.4.1 SDK'sı ve ona delphi üzerinden erişim örnekler ile yer alıyor...
Fırsat bulursam bizim kurumda devamlılık servislerinde olduğu gibi farklı yerlerde de bu karttan var, vakit bulur da birisine erişirsem senin için test eder (bunların da çalıştığına kuşkum yok ama) denenmiş bir örnek de veririm.

Resim

Hocam örnek linkte vermiş olduğunuz dowloadı bulamadım :D
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

(1) Hocam "Browse Code" yazan butona bas.
(2) Tepede " Download Snapshot" yazan yere bas.

Resim
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

Muharrem hocam yardımlarınız için teşekkür ederim...

Bende bu arada decklink kart araştırıyorum, bu linkten https://www.blackmagicdesign.com/produc ... ink/models inceleme şansınız olursa sizce benim ihtiyaçlarımı karşılayacak olan hangisidir..
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Sorunuz karta nasıl erişim sağlarım olunca böyle cevap verdim. Ama henüz kartı almamışsanız ne desem havada kalacak. İsterseniz size nasıl bir uygulama yapıldığını özetlemeye gayret edeyim.

Bizim kanal devamlılık görevlileri yayın otomasyonunda teknik kontrol, görüntüleme ve raporlama işlerinde kullanıyorlar. Yani reklam kuşağı, spot vs. dışında seslendirme servisinden gelen film, belgesel vs. yayın öncesi render vs. işleri yapılan server'den monitörleme için bu kartlar kullanılıyor.

Aslında basit tabirle SDI çıkışı olan bir ekran kartıdır aslında bunlar. Çıktısını bilgisayar ekranı değil de büyük VideoWall'lara adresleyerek alıyorlar.

Şimdi sizin amacınız overlay olarak canlı görüntü üzerine bir logo / yazı bindirmek ise hepsi zaten işinizi görür, çünkü çıkışlarından birine magenta üzerine bastığınız logonuz veya animasyonlu kuşak vs. zaten resim masasında embed edilerek yayına gidiyor. Siz çıkışlardan birine video, diğerine kendi istediğiniz altyazı veya animasyonlu logo vs. vererek mix işini resim masasından seçerek yapıyorsunuz.

Delphi ile yapacağınız işlem aslında bir desktop üzerine birşeyler bindirip, bunu bu kart ile belli bir SDI'dan yayına vermekten öte birşey değil.
Resim
Resim ....Resim