FiletoDelphiUnit (binary const generator) İle exe Dosyasını Çıkartmadan Çalıştırma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Nomercy
Üye

FiletoDelphiUnit (binary const generator) İle exe Dosyasını Çıkartmadan Çalıştırma

Mesaj gönderen Nomercy »

Arkadaşlar @mrmarman Hocamızın Yapmış Olduğu File to Delphi Unit (binary const generator)
http://delphiturkiye.com/forum/viewtopi ... 12&t=31848
İle Başka Bir Programda Yazmış Olduğum exe Dosyasını Çevirdim. exe Dosyasını Çıkartmadan Programı Çalıştırmak İçin https://sites.google.com/site/delphibas ... nvistawin7 Bu Linkten Faydalandım.Ama Burda 'calc.exe' Yazan Yere Ne Yazacağımı Bilemedim.Birde calc.exe Olduğu Halde Hesap Makinesini Çalıştırmadı.Bu Konuda Yardımcı Olmanızı Bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: FiletoDelphiUnit (binary const generator) İle exe Dosyasını Çıkartmadan Çalıştırma

Mesaj gönderen mrmarman »

Aynı referanslı başlığa cevap ve örnek proje koydum.
Resim
Resim ....Resim
Nomercy
Üye

Re: FiletoDelphiUnit (binary const generator) İle exe Dosyasını Çıkartmadan Çalıştırma

Mesaj gönderen Nomercy »

Hocam Ordakilerin Aynısını Yaptım Ama Çalıştırdığımda Şöyle Bir Hata Verdi :(

Resim
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Bu işler Windows 32 64 bit olma durumunu da gözeterek yapılmalı.
Öyle kolay olsa herkes yapardı değil mi ? :wink:

Burada gösterdiğin ekran formu indirdiğin paketteki benim hazırladığım EXE değil mi ? Yoksa önce benimkini bir dene senin sistemde çalışıyor mu bir görelim. Çünkü aynısını yaptım çalışmadı deyince sanki kendi yaptığın projenin ekran formu gibi anlaşılıyor.
Resim
Resim ....Resim
Nomercy
Üye

Mesaj gönderen Nomercy »

mrmarman yazdı:Bu işler Windows 32 64 bit olma durumunu da gözeterek yapılmalı.
Öyle kolay olsa herkes yapardı değil mi ? :wink:

Burada gösterdiğin ekran formu indirdiğin paketteki benim hazırladığım EXE değil mi ? Yoksa önce benimkini bir dene senin sistemde çalışıyor mu bir görelim. Çünkü aynısını yaptım çalışmadı deyince sanki kendi yaptığın projenin ekran formu gibi anlaşılıyor.
Hocam Sizin Yaptığınızda HiçBir Sorun Yok Ben Kendim Başka exe İçin Yaptım Bu Hatayı Verdi.Benim İşletim Sistemi Windows 7 Ultimate 64 Bit
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Nasıl bir EXE bilemiyorum, görmediğim şey ile ilgili yorum yapmamızı beklemeyin lütfen. Kendi proje exe'niz mi üçüncü parti bir yazılım mı ? Bunların tümünü beraber değerlendirmek lazım.
Resim
Resim ....Resim
Nomercy
Üye

Mesaj gönderen Nomercy »

mrmarman yazdı:Nasıl bir EXE bilemiyorum, görmediğim şey ile ilgili yorum yapmamızı beklemeyin lütfen. Kendi proje exe'niz mi üçüncü parti bir yazılım mı ? Bunların tümünü beraber değerlendirmek lazım.
Hocam Örnek Olarak Şu Program İçin Denemiştim

http://s3.dosya.tc/server4/gx5kyd/Scrap ... 1.zip.html
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Bir çok sebebi olabilir.

(1) Dosya boyutu çok uzun olduğundan olabilir.

(2) DOSYA ADI içerisinde boşluklar olduğundan bunları almak veya yerine dolgu olarak ( _ ) alt çizgi gibi bir karakter kullanmak gerek. Zaten bunu çözmüşsün çünkü hata onunla ilgili değil ..

(3) Proje UPX ile sıkıştırma işlemi yapılmış. Önce bunu extractor ile açmak gerekiyor olabilir... Ama calc.exe'yi sıkıştırıp bu doğru mu değil mi deneyebilirsin.

benim oyum dosya uzunluğu...
Resim
Resim ....Resim
Nomercy
Üye

Mesaj gönderen Nomercy »

mrmarman yazdı:Bir çok sebebi olabilir.

(1) Dosya boyutu çok uzun olduğundan olabilir.

(2) DOSYA ADI içerisinde boşluklar olduğundan bunları almak veya yerine dolgu olarak ( _ ) alt çizgi gibi bir karakter kullanmak gerek. Zaten bunu çözmüşsün çünkü hata onunla ilgili değil ..

(3) Proje UPX ile sıkıştırma işlemi yapılmış. Önce bunu extractor ile açmak gerekiyor olabilir... Ama calc.exe'yi sıkıştırıp bu doğru mu değil mi deneyebilirsin.

benim oyum dosya uzunluğu...
Hocam Bu Saydıklarınızı Tek Tek Yaptım :) Ama Yine Olmadı. Sadece MsgBox İçine Yazdım.Boyutu da 840 KB Oldu UPX siz Olarakda Derledim Ama Yine Aynı Hatayı Verdi.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Hazır çözüme dağ dayanmaz, sana yöntemler sunarız ancak devamını sen getireceksin. Mesai harcamaya değer bir konu olursa şahsen üzerinde çalışırım ama şu aşamada benim nazarımda değeri yok. Kendi projemde ihtiyacım oldu bu kadarı yeterli ve çalışıyor.
Resim
Resim ....Resim