Merhabalar,
ben Delphi XE7 sürümünü kullanmaktayım. Kullandığım Delphinin GifImg kütüphanesindeki TGifImage dir.
Birden fazla görüntü ekleyip animasyonlu hale getirebiliyorum fakat şöyle bir sıkıntım var.
Jpeg veya Bmp ikisinden biri olan resmi TGifImage.Add veya TGifImage.Assign dediğim zaman 1300 ms ile 1350 ms arasında yüklüyor ve benim de birden fazla resim yükleyip animate etmem gerektiği için çok zaman alıyor. Bunu Nasıl hızlandırabilirim ?
Jpg veya Bmp nin boyutları büyük değil 500 pixel 500 pixel
Bu konuda yardımlarınızı istiyorum
GifImage XE7
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: GifImage XE7
ardışık resim sayısı kaç adet ? sana iki metot önereceğim. Beğendiğini uygularsın.
(1) Bu sayı üç beş ise bunları bağımsız resim nesnelerine yükleyin visible true false ederek yapabilirsin.
(2) Bu resimleri dışarıda animated gif studyo gibi programlar ile animasyonlu hale getirip direk animasyonu delphi yakasında kullanabilirsin.
(1) Bu sayı üç beş ise bunları bağımsız resim nesnelerine yükleyin visible true false ederek yapabilirsin.
(2) Bu resimleri dışarıda animated gif studyo gibi programlar ile animasyonlu hale getirip direk animasyonu delphi yakasında kullanabilirsin.
-
- Üye
üstad 300 400 tane resim var amacım delphiden dışarıya export etmek gif olarak dışarıya vermek istediğimi yapıyorum fakat add veya assign çok bekletiyor bunun çözümü nedir
Dosya büyüklüğüyle orantılı olarak beklersin. 300 tane fotoyu photoshop ile de yapsan benzer şekilde beklersin.
Çözüm yok demeye dilim varmıyor ama tümüyle senin kuracağın strateji yani thread işlemleri ile paralleleme vs ile biraz hızlandırabilirsin. Thread konusunda forumda örnekler paylaşıldı. Şu an elindeki tek koz bu görünüyor.
Çözüm yok demeye dilim varmıyor ama tümüyle senin kuracağın strateji yani thread işlemleri ile paralleleme vs ile biraz hızlandırabilirsin. Thread konusunda forumda örnekler paylaşıldı. Şu an elindeki tek koz bu görünüyor.
-
- Üye
bunun doğrudan dosya boyutuyla ilgisi oldugunu sanmıyorum 600 x 700 boyutlarında 700 adet gifi 4 sn de animated yaptım anormal olan taraf şu gif haricinde ki bmp veya jpg de dosya boyutu küçülsede min 1 sn bekliyor. Sanırım dosya yapısı farklı oldugu için bekletiyor ama oldukça yavaşş...
yinede teşekkür ederim.
yinede teşekkür ederim.