Lookup image field gösterimi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Lookup image field gösterimi

Mesaj gönderen greenegitim »

Merhaba,
Sipariş hareket tablosu içinde stokun Resmini göstermek istiyorum bunun için zaten stok tablosunda varolan blob fielden lookup olarak veya calculated field olarak göstermek istedim ama
qry_SiparisHareketi: Field 'RESIM' cannot be a calculated or lookup field.
hatasını verdi sipariş hareket tabloma resim alanı açıp resim kaydetmeden sadece cxgrid e göstermek için stoklardaki resim alanını nasıl çektirebilirim.
Mücadele güzelleştirir!
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: Lookup image field gösterimi

Mesaj gönderen mrmarman »

soruyu yanlış da anlamış olabilirim anlamsız bir cevap ise şimdiden özür. Bu yöntemi bildiğinizi değerlendirdiğimden sebebini bilemeyeceğim bir nedenle tercih etmemiş olabilirsiniz, ben de onu öğrenmek için yazıyorum. Belki de kafa karışıklığı nedeniyle gözden kaçıştır dedim.

Calculated için yeni bir field yerine basit bir LEFT JOIN ile resim içeren STOK tablosunu yeniden sipariş hareketine ulasan olmaz mı ?

Kod: Tümünü seç

SELECT stokhareket.*, stok.Resim from stokhareket left join stok on ( stokhareket.satokID = stok.Id )
gibisinden sonra da bu resmi ilgili resim alanına bağlasanız diyordum.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Mesaj gönderen greenegitim »

Hocam Bu şekilde gösteriyor lakin insert edildiğinde yeni satıra resmi ile gelmiyor tüm eklemeleri yapıp yeninden select çektiğimde resimler geliyor
Resim
Mücadele güzelleştirir!
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

O zaman her insert işleminde post ederek edit mode geçin. O xaman görünür olacaktır. Record Cancel edilirse ek bir işkem ile delete çekersiniz.
Resim
Resim ....Resim