Merhaba arkadaşlar Paradox veri tabanı kullandım şu şekilde bir şey yapmak istiyorum.
tek bir edit üzerinden veritabanımda bulunan tüm alanlarda arama yaptırmak.Örneğin ben edite A yazdığımda tüm alanların içinde geçen A karakterini bulacak AN yazdığım zaman yine tüm alanlardan AS olan kısımları eleyerek gelecek ama tek bir field e göre değil de tüm field lerde bunu yapacak.
Daha somut olsun diye
Adı,Soyadı, TC Numarası, Telefon Numarası, diye alanlar var.
teoman,koçak,12345678901,05541234567 veriler var edite 1 yazdığımda telefon numarasında bulunan 1 ve Tc Numarasında bulunan 1 i işaretleyecek yada buna benzer içinde 1 olan kayıtları getirecek.Bunu nasıl yapabilirim.
Teşekkür ederim
Paradox Hakkında
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Paradox Hakkında
SQL ile yapabilirsin,
SELECT * from tablo where ADI LIKE '% DEGER %' OR SOYADI LIKE '% DEGER %' ......
gibi
SELECT * from tablo where ADI LIKE '% DEGER %' OR SOYADI LIKE '% DEGER %' ......
gibi
-
- Üye
Merhaba sayın esistem vermiş olduğunuz kodları denedim aşağıdaki gibi,hata veriyor yanlış yapıyorum sanırım rica etsem ilgilenebilir misiniz ?
Teşekkürler iyi çalışmalar.
Teşekkürler iyi çalışmalar.
Kod: Tümünü seç
unit Unit1;
interface
uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, DBTables, DB, Grids, DBGrids, StdCtrls;
type
TForm1 = class(TForm)
Edit1: TEdit;
DataSource1: TDataSource;
DBGrid1: TDBGrid;
Table1: TTable;
Query1: TQuery;
DataSource2: TDataSource;
procedure Edit1Change(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;
var
Form1: TForm1;
implementation
{$R *.dfm}
procedure TForm1.Edit1Change(Sender: TObject);
begin
Query1.Close;
Query1.SQL.Clear;
Query1.SQL.Add('SELECT * from rehber where Adi LIKE '+edit1.text+ %' OR Soyadi LIKE '% edit1.text %' OR Ev_tel LIKE '% edit1.text %' OR Cep_tel LIKE '% edit1.text %' OR Cep_tel_1 LIKE '% edit1.text %' OR Is_tel LIKE '% edit1.text %'OR Is_tel_1 LIKE '% edit1.text %' OR Fax LIKE '% edit1.text %' OR Email LIKE '% edit1.text %' OR Adres LIKE '% edit1.text %' OR Is_adresi LIKE '% edit1.text %');
Query1.Open;
end;
end.
hatayıda yazsaydın iyi olurdu ben gördüğümü sölim,
yukardaki sorguda tek tırnak ve + işaretleri yanlış yazılmış doğrusu
şeklinde olmalı,
hatta emin olmamakla birlikte aşağıdaki gibi olmalı,
şeklinde olmalı
Query1.SQL.Add('SELECT * from rehber where Adi LIKE '+edit1.text+ %' OR Soyadi LIKE '% edit1.text %'
Query1.SQL.Add('SELECT * from rehber where Adi LIKE %'+edit1.text+'% OR Soyadi LIKE %'+edit1.text+'% ....
Query1.SQL.Add('SELECT * from rehber where Adi LIKE '+quotedstr('%'+edit1.text+'%')+'OR Soyadi LIKE '+quotedstr('%'+edit1.text+'%') .....
-
- Üye
esistem yazdı:hatayıda yazsaydın iyi olurdu ben gördüğümü sölim,yukardaki sorguda tek tırnak ve + işaretleri yanlış yazılmış doğrusuKod: Tümünü seç
Query1.SQL.Add('SELECT * from rehber where Adi LIKE '+edit1.text+ %' OR Soyadi LIKE '% edit1.text %'
şeklinde olmalı,Kod: Tümünü seç
Query1.SQL.Add('SELECT * from rehber where Adi LIKE %'+edit1.text+'% OR Soyadi LIKE %'+edit1.text+'% ....
şeklinde olmalıKod: Tümünü seç
Query1.SQL.Add('SELECT * from rehber where Adi LIKE '+quotedstr('%'+edit1.text+'%')+'OR Soyadi LIKE '+quotedstr('%'+edit1.text+'%') .....
kodlar için çok teşekkür ederim sayın esistem.En son vermiş olduğunuz kod süper çalışıyor.
başarılarınızın devamını dilerim.