Lobject.dll 'in Windows service içinde kullanımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
emrgln
Üye

Lobject.dll 'in Windows service içinde kullanımı

Mesaj gönderen emrgln »

Merhaba Arkadaşlar,

Logo Lobject.Dll 'i ile aktarım için bir windows service yazıyorum. Windows Form olarak çalışan kodlar windows service projesine aktardığım zaman çalışmıyor. Hata create esnasında oluşuyor. Hata oluşan Kod aşağıda. Service olduğu için hata bulmakta da zorlanıyorum. Acaba Lobject.dll windows service olarak kullanıldığında farklı bir ayar mı gerekiyor.

hata satırı : if not Assigned(Logo_Transfer) then Logo_Transfer:=CoUnityApplication.Create ;

Saygılar
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: Lobject.dll 'in Windows service içinde kullanımı

Mesaj gönderen sabanakman »

İşin aslı çıkan hata mesajı da çözüm için büyük ip ucu verebilir. Bu kod çalışıyormuş sonuçta, bu bilgiler çok yetersiz ve belirsiz kalmaktadır.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen emrgln »

Dediğim gibi hata kodunu yakalayamıyorum. try finally blogunda kullanırsam hatayı doğrudan atlıyor. Kullanmasam ne showmessage ile , ne txt dosyaya yazma ile , ne sql tablosuna yazma ile hiç bir yere hatayı göstertiremedim. Sıkıntım burda zaten. hata mesajını göremediğim için sorunun kaynağını bulamıyorum.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Windows servis uygulamaları zaten pencere, diyalog v.s. göstermezler. Bunun yerine log tutmanızda fayda var.

Kod: Tümünü seç

try
...
except
  on E:Exception do begin
    //E.Message;
  end;
end;
E.Message burada aradığımız mesaj.

-Bunu dosya olarak kayıt edemiyorsanız dosyaya yazmaya çalıştığınız yerde ve dosyada izinleriniz olmayabilir. Bunun için kendiniz bir klasör açabilirsiniz. C:\ altına yazmaya genelde izin verilmeyebiliyor.

-Eğer veritabanına yazamıyorsanız muhtemelen veritabanına hiç bağlanamamış olabilirsiniz. Bağlantı var ama yazılan kodlar açısından başka hata v.s. varsa onların hepsini uzun uzun ele almanız ve incelemeniz gerekebilir.
Şaban Şahin AKMAN