Herkese Merhaba
Basit dosya transferi yapan bir program yaptım. Datasnap server Client mantığıyla geliştirdiğimiz projede server ın bağlanabilir (ayakta mı ) olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim .
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
datasnap server live mı kontrolu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Re: datasnap server live mı kontrolu
Cevabınız için teşekkür ederim
Echostring ve reversestring fonksiyonları örnek kullanım için varsayılan gelen fonksiyonlar olarak biliyorum. Benim istediğim, client dan servera veri gönderirken server ın çalışır ve bağlanır durumda olduğunu elde etmek. SqlConnection connected propertysi ile kontrol ediyorum ama tam yakalamıyor. Genelde Connected true olarak dönüyor fakat bağlantı kopmuş da olabiliyor. Acaba başka yöntemi var mı?
Echostring ve reversestring fonksiyonları örnek kullanım için varsayılan gelen fonksiyonlar olarak biliyorum. Benim istediğim, client dan servera veri gönderirken server ın çalışır ve bağlanır durumda olduğunu elde etmek. SqlConnection connected propertysi ile kontrol ediyorum ama tam yakalamıyor. Genelde Connected true olarak dönüyor fakat bağlantı kopmuş da olabiliyor. Acaba başka yöntemi var mı?
TRY Except ile kullanarak deneyin istemiştim.
Veritabanı için boşu boşuna instance açmadan sadece ECHO ile giden string aynen geri geliyorsa hat açıktır demektir demek istiyorum.
Çünkü DataSnap ile ilgili bir MemoryLeak sorunu var, veritabanına bakarak açık mı kapalı mı derken gereksiz yere memory map edip free edememe durumu var.
Test etmek için projenizin oncreate olayına aşağıdaki satırı ekleyin, normal çalıştırıp kapatın sorun olmazken bir datasnap bağlantısı sonra aynı kapattığınızda aldığınız hata memoryleak konusundaki uyarıdır.
Çok ahım şahım bir boyuta ulaşacak birşey sayılmaz ama projenin erişim sıklığı restart etmek sıklığı ile ters orantılı olarak kontrol altında tutmakta fayda var. Ben DataSnap projelerimde Memory ölçümlerimi yapıp belli bir marjı aştığında ( 1 haftada bir kadarlık bir gevşek takip yetiyor ) makineyi restart ettiriyorum. Windows güncellemeleri vs.de yapma fırsatı buluyor vs.
Bilginiz olsun.
Veritabanı için boşu boşuna instance açmadan sadece ECHO ile giden string aynen geri geliyorsa hat açıktır demektir demek istiyorum.
Çünkü DataSnap ile ilgili bir MemoryLeak sorunu var, veritabanına bakarak açık mı kapalı mı derken gereksiz yere memory map edip free edememe durumu var.
Test etmek için projenizin oncreate olayına aşağıdaki satırı ekleyin, normal çalıştırıp kapatın sorun olmazken bir datasnap bağlantısı sonra aynı kapattığınızda aldığınız hata memoryleak konusundaki uyarıdır.
Kod: Tümünü seç
ReportMemoryLeaksOnShutdown := True;
Bilginiz olsun.
-
- Üye
Çok teşekkür ederim. Benim için çok faydalı oldu yazdıklarınız . Datasnap konusunda yeniyim. Araştırmalar sonucunda edindiğim bilgilerle basit anlamda dosya gönderme alma işlemleri yapıyorum. nesne free etme konularında baya sorun yaşadım. benim asıl yaşadığım sorun dosya gönderirken bağlantı koptuğu zaman tekrar bağlandığında hata alıyorum. Kendimce bir çözüm buldum. Sqlconnection nesnesi oluşturuyoruz sonra clientda olan Sqlconnection ın parametrelerini kullanarak server A bağlanmaya çalışıoz. Böle bağlantı sorunlu olsa bile hata almadan devam edebiliyoruz..Ama tabi kendimizce bir çözüm oldu. Bana çok verimli yöntemmiş gibi gelmedi. O yüzden arayışlardayım. Dediğiniz şekilde Echostring fonksiyonunu çalıştırarak da deneyeceğim. İnşallah sonuçları paylaşmaya çalışacağım. Kolay gelsin . Tekrar teşekkür ederim.