EL TERMİNALİ
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: EL TERMİNALİ
arkadaşım mesajda yazıyorya zaten nasıl kullanacağın.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Abi senin son yolladığın mesajda "winexec ile rcmd exe dosyasını çalıştıracaksın" yazıyor. Benim anladığım terminali usb kablo ile bilgisayara bağlayı, rcmd exe dosyasını terminale kopyalamak ve çalıştırmak. Doğru mu? Bu doğruysa cümlenin başında yazdığın "winexec ile" ne demek bunu anlayamadım. Abi öyle böyle değil ben harbi acemiyim, cihaz ve bu konular hakkında hiç bilgim yok. Ne olur idare et. 

Arkadaşlar, yardımınızı bekliyorum.Merak yazdı:Abi senin son yolladığın mesajda "winexec ile rcmd exe dosyasını çalıştıracaksın" yazıyor. Benim anladığım terminali usb kablo ile bilgisayara bağlayıp, rcmd exe dosyasını terminale kopyalamak ve çalıştırmak. Doğru mu? Bu doğruysa cümlenin başında yazdığın "winexec ile" ne demek bunu anlayamadım. Abi öyle böyle değil ben harbi acemiyim, cihaz ve bu konular hakkında hiç bilgim yok. Ne olur idare et.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Google'ı açtım, winexec yazdım ve çıkan ilk bağlantıya tıkladım. Bil bakalım ne çıktı
Bulduğum linki vermiyorum ki, araştırma alışkanlığını şu andan itibaren kazanmaya çalışmalısınız. Bu işlem 3-4 saniye kadar sürdü orası da ayrı bir konu.

Not..:Eğer ilk bağlantıda çıkan sayfadaki bilgiler yeterli gelmezse altta daha bir ton başka sayfaların bağlantıları bulunmaktadır, göz ardı etmeden aralarında seçim yaparak incelemekte özgürsünüz. Bunun için hiç bir yere fatura ödemeye gerek yoktur

Not..:Eğer ilk bağlantıda çıkan sayfadaki bilgiler yeterli gelmezse altta daha bir ton başka sayfaların bağlantıları bulunmaktadır, göz ardı etmeden aralarında seçim yaparak incelemekte özgürsünüz. Bunun için hiç bir yere fatura ödemeye gerek yoktur

Şaban Şahin AKMAN
Acemi olunca hocadan böyle fırça yersin. 
Sayın sabanakman Hocam, dediğiniz gibi yapıp Google'da inceleme yapmaya çalıştım ama her sayfada teknik ve program dili kullanıldığı için açıkçası tam anlayamadım. Daha önceki mesajlarımda da görebileceğiniz gibi, konu hakkında ve programlama ile ilgili hiç bilgim yok. Ancak böyle sizin gibi işi bilen üstadlardan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Bana winexec'in ne olduğunu, nasıl kullanacağımı yazarsanız sevinirim.

Sayın sabanakman Hocam, dediğiniz gibi yapıp Google'da inceleme yapmaya çalıştım ama her sayfada teknik ve program dili kullanıldığı için açıkçası tam anlayamadım. Daha önceki mesajlarımda da görebileceğiniz gibi, konu hakkında ve programlama ile ilgili hiç bilgim yok. Ancak böyle sizin gibi işi bilen üstadlardan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Bana winexec'in ne olduğunu, nasıl kullanacağımı yazarsanız sevinirim.
Arkadaşım eğer program yazacaksan [label:burası]araştırmayı öğrenmelisin. Yok ben program yazmıyacağım diyorsan el terminallerinde çalışan programlar var onları inceleyin, alın. Ne siz uğraşın nede bize saç baş yoldurun. Biz Programı nasıl yazacağınız üzerine yazıyoruz. amacınız dosyayı kopyalamak ise activesync ile bağladığınız zaman windows gezgininden kopyalarsınız dosyaları.
yok program yazmak ise [goto burası]
kolay gelsin.
yok program yazmak ise [goto burası]
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Arkadaşlar merhaba.
Vaz geçiyorum. Ben bu işi başaramadım. Bilgim ve tecrübem yeterli gelmedi. Sizleri de uğraştırdım, değerli zamanınızı ve emeğinizi verdiniz. Hakkınızı helal edin.
Vaz geçiyorum. Ben bu işi başaramadım. Bilgim ve tecrübem yeterli gelmedi. Sizleri de uğraştırdım, değerli zamanınızı ve emeğinizi verdiniz. Hakkınızı helal edin.

Merhaba,
Konu ile ilgili olarak, RAPI (Remote API) arabirimini direk Delphi (Embarcadero XE8) içinden çalıştıracak örnek uygulamalar aradım ama malesef bulamadım. Daha doğrusu bulduğum örnekler çok eski ve çalışmadı. Paralı olarak http://www.tmssoftware.com/site/cetools.asp bu componentları buldum. Ancak para ödeyecek bir durumda değilim malesef. VB.NET için birçok çözüm mevcut. Ancek Delphi/Embarcadero için bulamıyorum (VB.NET ücretsiz çözümü: https://rapi2.codeplex.com/)
İhtiyacım olan bilgisayara usb port ile bağlanan (activesync otomatik çalışıyor bağlandığında) cihazdan dosya almak/cihaza dosya kopyalamak. Ancak dosya sabit bir yerde olmayabiliyor cihaz üzerinde. "Önce dizin var mı?" "Dosya var mı?" kontrollerini yapıp varsa dosyayı transfer etmem gerekiyor. RAPI içinde normalde "dizin var mı?" "dosya var mı?" fonksiyonları mevcut. Ancak dediğim gibi çalışan bir örnek bulamadım. Yukarıda orhancc arkadaşımızın önerdiği programlar kopyalama kısmını çözüyor ancak dizin/dosya var mı kontrolü kısmında takılıyor.
Normalde tek bir RAPI.pas dosyası işi çözer. Ancak çalışan bir dosya olması gerekiyor.
Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş(lar) varsa şimdiden çok teşekkür ederim.
Konu ile ilgili olarak, RAPI (Remote API) arabirimini direk Delphi (Embarcadero XE8) içinden çalıştıracak örnek uygulamalar aradım ama malesef bulamadım. Daha doğrusu bulduğum örnekler çok eski ve çalışmadı. Paralı olarak http://www.tmssoftware.com/site/cetools.asp bu componentları buldum. Ancak para ödeyecek bir durumda değilim malesef. VB.NET için birçok çözüm mevcut. Ancek Delphi/Embarcadero için bulamıyorum (VB.NET ücretsiz çözümü: https://rapi2.codeplex.com/)
İhtiyacım olan bilgisayara usb port ile bağlanan (activesync otomatik çalışıyor bağlandığında) cihazdan dosya almak/cihaza dosya kopyalamak. Ancak dosya sabit bir yerde olmayabiliyor cihaz üzerinde. "Önce dizin var mı?" "Dosya var mı?" kontrollerini yapıp varsa dosyayı transfer etmem gerekiyor. RAPI içinde normalde "dizin var mı?" "dosya var mı?" fonksiyonları mevcut. Ancak dediğim gibi çalışan bir örnek bulamadım. Yukarıda orhancc arkadaşımızın önerdiği programlar kopyalama kısmını çözüyor ancak dizin/dosya var mı kontrolü kısmında takılıyor.
Normalde tek bir RAPI.pas dosyası işi çözer. Ancak çalışan bir dosya olması gerekiyor.
Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş(lar) varsa şimdiden çok teşekkür ederim.
viewtopic.php?f=2&t=34740&p=187105#p187105ertank yazdı:Merhaba,
There's no place like 127.0.0.1