Kayıt Kontrolü

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Kayıt Kontrolü

Mesaj gönderen greenegitim »

Merhaba programımda stok devir girişi bölümü var burada kullanıcı adet giriş + veya - olarak giriş kayıt yapıyor kendim bir çok kere test etim herhangi bir veri kaybı kaydetmeme gibi bir durum olmadı yalnız bazı kullanıcılar ben devir girmiştim şu kodlu ürünü nasıl görünmez gibi şeyler söyledi delete trigerın da log tuturuyorum herhangi bir silme işlemide yok kulanıcımı yanlış hatırlıyor acaba programda mı sorun var bunu test edebilmek için öneri istiyorum her ihtimale karşı benim yapacağım işlemler
1)kaydet buttonun clickinde kullanıcıadi+stokkodu+islemturu+tarihsaat şeklinde ekran görüntüsü kaydedeceğim
2)özelikle devir girişinde kaydı silsede log tutacağım ki tutuyor yeni kayıt eklesede log tutacağım

bunların dışında ne yapabilirim?
Mücadele güzelleştirir!
Kullanıcı avatarı
mustafasoy
Üye
İletişim:

Re: Kayıt Kontrolü

Mesaj gönderen mustafasoy »

sql içerisinde begin tran rollback tran gibi kontroller koyduysanız kontrol etmenizi tavsiye ederim
Nasıl ki Soru sorarak öğrendiyseniz , öğrendiklerinizi cevap vererek öğretiniz.
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

kaydet clickin de comit var iptal clickinde rollback var
Mücadele güzelleştirir!
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

Selam,
Bu tip durumlar benimde çok başıma geliyor, genelde log lardan buluyorum nerde ne olduğunu, fakat (sizde varmı bilmiyorum ama) genelde eski çalışma yıllarında değişiklik yapıp yeni çalışma yılında görünmüyor şeklinde hatalar oluyor, eski yıllara girdiğim zaman kayıtları görüyorum.
yada şöyle bir hata olabilir;

Mesela siz tablo gürünümünü tarih aralığında alıyorsunuzdur, örnek 01.01.2015-31.12.2015 aralığı diyelim, fakat kayıt girerken tarihi kontrol etmiyorsanız kullanıcı yanlışlıkla tarihi 2014 yılı olarak girmiş olabilir, programdan baktığınızda göremez fakat siz VT ye girip baktığınızda görebilirsiniz gib.
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Şu an için tek şirket var databasede, ayrı bir şirket veya çalışma yıllı için ayrı veritabanları kullanıyorum kullanıcının söylediği ben data girdim kaydettim kayıt yapılmış olsa devir işleminde sp çalışıyor stok kalan miktarını hesaplamak için stokkartının miktarında da bir değişiklik yok çok iyi bir şekilde log tutup ben girdim göstermiyor dediğinde log larından bakıp işte girmemişsin girdiklerin saat saat şuralarda tutuluyor bunları girmişsin demek istiyorum bu zamana kadar sadece silmede log tuturmuştum bundan sonra kayıtta da tuturacağım inş.
Mücadele güzelleştirir!