Arkadaşlar Merhaba;
Acropdf kullanarak pdf dosyalarını görüntülüyorum.
Benim bilgisayarda Acrobat Reader XI kurulu. Farklı versiyon yüklü olan bir bilgisayarda Acropdf hata veriyor.
Acropdf in çalışması için acrobat reader ın yüklü olması şart mıdır ya da farklı versiyon kullanılması bu şekilde bir etki yaratır mı?
Benim tahmin ettiğim gibi Acrrobat Reader farklı versiyonlarından kaynaklı bir hata ise, bu hatayı aynı versiyonu yüklemeden çözmenin bir yolu yok mudur?
Acrobat reader kaynaklı hatayı almamın sebebi farklı versiyon acrobat reader kullanılması mıdır?
İlginç bir durum ve karmaşık bir soru oldu ama yardımlarınızı bekliyorum.
Not: Delphi XE5 kullanıyorum.
Teşekkürler.
Acropdf Acrobat Reader farklı versiyonları
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Acropdf Acrobat Reader farklı versiyonları
Hayat yalanlarla dolu bir aşktır.
Gerçek aşka erişince o da biter.
Gerçek aşka erişince o da biter.
Re: Acropdf Acrobat Reader farklı versiyonları
Merhaba;
Sizdeki problem Arobat Readerin ActiveX'lerindden kaynaklanan bir sorun.Farklı versiyonlarda farklı AvtiveX değerleri var sanırım o yüzden böyle bir sorun yaşanıyor bu sorunu aşmak için size 2 seçenek
1-Uygulama her açıldığında Siz kendi ActiveX dosyalarınızı "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 11.0\Acrobat\ActiveX" klasörü içine yükleyeceksiniz.
(Eğer makinede yetki kısıtlaması var ise biraz sıkıntılı yaratabiliyor.Kullanıcının Klasöre yazma yetkisinin olmaması gibi)
2-Acrobat(PDF) dosyalarını görüntülemek için bir TWebBrowser kullanacaksınız.
kullanı için yapmanız gereken
Eğer Toolbarın da gözükmesini isterseniz
Benim aklıma gelen yöntem bu olduğu için böyle bir yol gösterebiliyorum. İşinize yarar umarım.
Kolay Gelsin.
Sizdeki problem Arobat Readerin ActiveX'lerindden kaynaklanan bir sorun.Farklı versiyonlarda farklı AvtiveX değerleri var sanırım o yüzden böyle bir sorun yaşanıyor bu sorunu aşmak için size 2 seçenek
1-Uygulama her açıldığında Siz kendi ActiveX dosyalarınızı "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 11.0\Acrobat\ActiveX" klasörü içine yükleyeceksiniz.
(Eğer makinede yetki kısıtlaması var ise biraz sıkıntılı yaratabiliyor.Kullanıcının Klasöre yazma yetkisinin olmaması gibi)
2-Acrobat(PDF) dosyalarını görüntülemek için bir TWebBrowser kullanacaksınız.
kullanı için yapmanız gereken
Kod: Tümünü seç
WebBrowser1.Navigate('Dosyayolu\Deneme.PDF');
Kod: Tümünü seç
WebBrowser1.Navigate('Dosyayolu\Deneme.PDF#toolbar=1');
Kolay Gelsin.
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..