Programım Cracklendi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
abdullahyilmaz
Üye

Programım Cracklendi

Mesaj gönderen abdullahyilmaz »

İyi akşamlar, Stok tutmak maksatıyla yapmış olduğum bir program daha deneme aşamasında iken cracklendi. Programımın ana formunda harddiskin fabrika seri nosunu kontrol eden ve ona göre bir seri numarası üreten bir şifreleme sistemi yapmıştım. Gayet güzel de çalışıyordu. Fakat bir kaç gün önce birisi tarafından cracklediğini gördüm.

Bu işlemi yapan kişi her nasılsa programın exe sinden (if sistemparolasi=girilendeğer then programa gir else programdan çık) kodlarının bulunduğu yeri tespit edip =eşit ise gir yerine <> eşit değilse gir yapmış olmalı. Çünkü olası gereken şifre yazılınca programa girmiyor, bunun yerine yanlış olarak ne yazarsan yaz programa giriyor.

Sormak istediğim bazı programlarla kodlar değiştirilebiliyorsa nasıl bir önlem almalıyız?

İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Re: Programım Cracklendi

Mesaj gönderen G.Arkas »

Öncelikle tebrikler. Evet doğru duydun. Crack işlemine değecek bir uygulama her daim değerli bir uygulamadır benim için. Debug ile if bloğunu kırmak oldukça kolay bir işlemdir. Bunun farklı yöntemleri bulunmakta. Bununla ilgili bir makale hazırlamıştım inceleyebilirsin.

viewtopic.php?f=19&t=34784
Resim
Kullanıcı avatarı
loaded
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen loaded »

Yanlışım varsa konuya hakim arkadaşlar düzeltsin.
Bildiğim kadarıyla ;
Programlarınızı Activex (COM) platformunda yazıp çalışması için harici bir exe tasarlarsanız ki bu yöntem biraz zahmetlidir.
Neticesinde piyasada yaygın olarak kullanılan wdasm , softice gibi program kırma araçlarından koruyabilirsiniz.
Kalk ve işe yarar bir şey yap! Çünkü Allah (c.c.) yeniden başlayanların yardımcısıdır.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Bu sebeple programın özellikle kontrol gerektiren yerlerinde, PASSWORD = 'girilen password' gibi değerler kullanılmasından çok, o kısımlarda DISASM edilen kodları biraz daha karmaşaya düşürmek için yöntemleri uzatabilirsiniz. Yani toplam çıkarma gibi yöntemler kullanıp eşitlikleri farklı metodlarla karşılaştırma yapmayı deneyebilirsiniz. Bu tür kontrolleri yazarken aklınızda bulunması gereken şey, programınızın DISASM edildiğinde çok da anlaşılır olmaması için kodun o aşamalarını biraz daha karmaşık hale getirin. Ayrıca, programa giriş noktalarını tek bir kontrol noktasında yapmayın. Ara ara farklı metotlar kullanan bölümleri, rastgele zamanlarda devreye girsin.

Geçmiş olsun :)
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

exe içine (direk text olarak değil tabiki) adınız soyadınız yada kimliğinizi açıkça belirtecek belgeler ekleyin. Mahkeme durumlarında ispat için gerekebilir. Yada çalınmış programınızı kullanan kişiye gidip bak bu program benim ve çalmışsın, deme şansın olabilir. Yurdum cedayım kıymatlımın dediği gibi, açık isimler ve en başta bu tip şeyleri kullanmayın, alakasız yerlerde, bir form açılırken, bir table insert ederken vs gibi yerlerde kullanının. birde onguard gibi bir ücretsiz bileşen vardı, bu açık kaynak kodlu ama bu herkesin krebileceği değil aksine kırılmasını engelleyici bir yapı olabilir. Bazen en basit çözüm en karmaşığından daha sağlam olabilir.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!