scExcelExport date display format

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: scExcelExport date display format

Mesaj gönderen mrmarman »

yazmayım dedim ama hani kod örneği. Doğru uygulamışsan veritabanında sorunun var demektir. SQL tarafında GUN/AY/YIL olmadığını kanıtlıyor ki excel export bileşeninin bir suçu yok demektir.
Resim
Resim ....Resim
erdogan_ozkaya
Üye

Mesaj gönderen erdogan_ozkaya »

Hocam,

çalışma kendi içindeki örnek benim hazırladığım değil,

bileşen ve örnek
ExcelExport.rar
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Yazmayacağım dedim uzattım. Son bir sözle bağlayayım.

- Kendi veritabanından gelen tarih ne ise onunla sorumlusun.

- Kendi veritabanından gelen veri AsDateTime ile almadığını düşünüyorum. :idea: Onun için veritabanı yakasında düzgün formatlı sunum yaptığını değerlendirip başına #39 koy da bu sunumun export sırasında değişmesinin önüne geç şeklinde önerimi getirdim. :idea:

- Sonra da kendi veritabanından gelen veriyi AsString ile aldığın ihtimalini değerlendirdim. :idea:
- Bu durumda Excel export bileleşeni gelen veriyi TEXT olarak değerlendireceğinden tarih içeriğine bakmayacaktır bile...
- TEXT olduğundan içeriğine bakmayacağı, dolayısı ile hangi formatı verirsen ver sonuç değişmeyecektir ki sorunun kaynağı da bu görünüyor.

- Nihai olarak görmeni istedim ki DateTimeToStr(Now) deyince doğru sonucu verdiğine göre sorunun nerede olduğuna kendinin kanaat getireceğini bekledim. Umarım bir çay molası sonra anlayacaksın.

Tüm bunlar buraya bir tek satır örnek kod yazmadığın için oluyor. Yoksa başlık ve çözüm bu kadar uzamazdı. Şimdi merak ediyorum bu kadar değerlendirmeyi bir kenara bırakıp firmadan gelen cevabı nasıl değerlendireceksin ?

Gözlemiyor olacağım başarılar. Çözümü buradan paylaşırsın.
En son mrmarman tarafından 04 Ara 2015 01:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Resim
Resim ....Resim
erdogan_ozkaya
Üye

Teşekkürler hocam çözünce sonucu paylaşacağım :)

hayırlı günler
erdogan_ozkaya
Üye

Geçici bir çözüm, çözene kadar bunu kullanıyorum.

Kod: Tümünü seç

procedure TOPERASYON_PROJE_DAGITIM.mniaaa1Click(Sender: TObject);
var
      EXCEL,SAYFA,HUCRE:variant;
      A,B,BASLIK:integer;
begin
      qryPERSONEL_PROJE_DAGILIM.First;
      EXCEL:=CreateOleObject('excel.application');
      EXCEL.workbooks.add;
      SAYFA:=EXCEL.workbooks[1].worksheets[1];
      HUCRE:=EXCEL.activeworkbook.worksheets[1].cells[1];
      BASLIK:=0;
repeat
      HUCRE.cells[1,BASLIK+1]:=qryPERSONEL_PROJE_DAGILIM.Fields[BASLIK].DisplayLabel;
      BASLIK:=BASLIK+1;
until BASLIK=qryPERSONEL_PROJE_DAGILIM.Fields.Count;
      A:=0;
      B:=0;
while Not qryPERSONEL_PROJE_DAGILIM.eof do
begin
        A:=A+1;
        B:=B+1;
        HUCRE.cells[1+B,A]:=qryPERSONEL_PROJE_DAGILIM.FieldByName('PERSONEL_KIMLIK').AsString;
        HUCRE.cells[1+B,A+1]:=qryPERSONEL_PROJE_DAGILIM.FieldByName('DURUMU').AsString;
        HUCRE.cells[1+B,A+2]:=qryPERSONEL_PROJE_DAGILIM.FieldByName('ADI').AsString;
        HUCRE.cells[1+B,A+3]:=qryPERSONEL_PROJE_DAGILIM.FieldByName('SOYADI').AsString;
        HUCRE.cells[1+B,A+4]:=qryPERSONEL_PROJE_DAGILIM.FieldByName('TC_NO').AsString;
        HUCRE.cells[1+B,A+5]:=qryPERSONEL_PROJE_DAGILIM.FieldByName('ANA_ADI').AsString;
        HUCRE.cells[1+B,A+6]:=qryPERSONEL_PROJE_DAGILIM.FieldByName('BABA_ADI').AsString; 
        qryPERSONEL_PROJE_DAGILIM.Next;
        A:=0;
end;
    EXCEL.visible:=true;
end;