Delphi ile jpeg dosyasını bmp ye dönüştürme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Delphi ile jpeg dosyasını bmp ye dönüştürme

İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Bu arada neden uzantıyı değiştirmek istiyorsunuz...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Fikrinizi değiştirecek (3) done vereyim.
1.Veritabanına kayıtlı ole resim nesnesini eğer dosya tipi hanesi olmaksızın kaydederseniz, binary olarak sorgulama yapmak ve tipini öğrenmek gereği duyarsınız.
2.internet üzerinden indirilen resim dosyası tipi verilmemiş olabilir veya site tarafından dinamik üretiliyor olabilir. Örneğin captcha resimli kodları. Bunları indirip değerlendirmeden önce tiplerini binary olarak sorgulama gerekiyor olabilir.
3. Stream edilen data içerisinden dosya bütünlüğü oluştuğunda, bunun birvresim olup olmadığını anlamak için gerekli olabilir.
Yani tümüyle gereksiz gibi bir kanı oluşmasın.
1.Veritabanına kayıtlı ole resim nesnesini eğer dosya tipi hanesi olmaksızın kaydederseniz, binary olarak sorgulama yapmak ve tipini öğrenmek gereği duyarsınız.
2.internet üzerinden indirilen resim dosyası tipi verilmemiş olabilir veya site tarafından dinamik üretiliyor olabilir. Örneğin captcha resimli kodları. Bunları indirip değerlendirmeden önce tiplerini binary olarak sorgulama gerekiyor olabilir.
3. Stream edilen data içerisinden dosya bütünlüğü oluştuğunda, bunun birvresim olup olmadığını anlamak için gerekli olabilir.
Uzman farkı budurmrmarman yazdı:Fikrinizi değiştirecek (3) done vereyim.

Format değiştirmek istememin sebebi resim üzerinde kesme döndürme v.b birkaç işlem yapıyorum ve bunu yapmanın en kolay yolu bmp formatında çalışmak
erkan1525 yazdı:Uzman farkı budurmrmarman yazdı:Fikrinizi değiştirecek (3) done vereyim.
Yani tümüyle gereksiz gibi bir kanı oluşmasın.Daha başka sebepler de olabilir.
Format değiştirmek istememin sebebi resim üzerinde kesme döndürme v.b birkaç işlem yapıyorum ve bunu yapmanın en kolay yolu bmp formatında çalışmak
ekan1525 bey, "mrmarman" hocam resmen bilimsel bir açıklama yapmış, anladınız merak ettim

erkan1525
Uzman farkı budur
Daha başka sebepler de olabilir.
Dostum ne yaptın, mrmarman hocamın açıklamasını çözebildin mi? çözdüyseniz bizlerle paylaşır mısınız...
Uzman farkı budur

Dostum ne yaptın, mrmarman hocamın açıklamasını çözebildin mi? çözdüyseniz bizlerle paylaşır mısınız...
@Serhat çok anlaşılmaz geldiyse topu topu yaygın kullanılan 4 format var. İç içe TryFinally bloklarıyla 4 loadfromfile veya loadfromstream denemesiyle zaten bulursunuz.
Yok hocam siz yanlış anladınız sanırım, bu iki kişinin özellikle erkan1525 (Uzman farkı budur
Daha başka sebepler de olabilir.) ukalaca yazmasından rahatsız olduğum. o neden den dolayı tepkimi göstermek istedim...

...Serhat yazdı:Yok hocam siz yanlış anladınız sanırım, bu iki kişinin özellikle erkan1525 (Uzman farkı budurDaha başka sebepler de olabilir.) ukalaca yazmasından rahatsız olduğum. o neden den dolayı tepkimi göstermek istedim...
Edebiyat hocamız "..." yı 4 saat boyunca anlatmıştıda bitiremedim demişti serhat. Arzuya göre her türlü derin ve uzun manalar yüklenebiliyormuş.