delphi ana klasorden sapma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
seci20

delphi ana klasorden sapma

Mesaj gönderen seci20 »

ustalarım selamun aleykum tam olarak nasıl anlatırım bılemıyorum sıkıntım su.Şımdı opendıalog ıle dosya sectırdıgım zaman delphinın klasoru orası oluyor yanı adb calıstırcam ornegın sectıgım dosya klasorunde arıyor normal olarak bulamıyor bu sorunu nasıl cozebılırım acaba ?
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Re: delphi ana klasorden sapma

Mesaj gönderen brs »

Biraz daha açıklayıcı yazar mısınız...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
seci20

Mesaj gönderen seci20 »

şimdi ustam diyelımkı telefona yazılım atacagım dosya secmem gerekıyor bunuda opendialog ıle yapıyorum.yazılım atmasında kullandıgım exe projemın ıcınde normalde dosya secmesem dırek olarak butona bastıgımda program calısıyor ama dosya sectıgım zaman delphi o klasoru varsayılan yapıyor ve normal olarak dosyayı sectıgım yerde exe olmadıgı ıcın ıslem yapmıyor.umarım tam anlatabılmısımdır.soyle kod ıle gosterım.

bu kullandıgım kod

Kod: Tümünü seç

Cmdxcx('adb shell getprop ro.product.model');
sımdı normal sartlarda dosya secmeden kullanırsam adb.exe calısıyor ama dosya secersem delphi varsayılan klasoru dosyanın oldugu yer yapıyor o yuzden adb.exe bulmuyor.
Kullanıcı avatarı
mustafasoy
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mustafasoy »

if OpenDialog1.Execute then Form1.Caption:=OpenDialog1.FileName;
OpenDialog1.InitialDir:='c:\proje\blabla';
Nasıl ki Soru sorarak öğrendiyseniz , öğrendiklerinizi cevap vererek öğretiniz.
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

mustafasoy yazdı:if OpenDialog1.Execute then Form1.Caption:=OpenDialog1.FileName;
OpenDialog1.InitialDir:='c:\proje\blabla';

Sanırım sorun bende, Umarım siz doğru anlamışınızdır, ben yine bir şey anlamadım :lol:
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
xxxjedixxx
Üye

Mesaj gönderen xxxjedixxx »

Merhaba,

Sanırım, anroid platform tools'un bulunduğu klasör yani adb.exe'nin yolu, gelişmiş sistem ayarlarında, ortam değişkenlerinde PATH değişkeni içinde tanımlı değil. Normalde, cmd'den yani konsoldan direkt adb yazınca program cevap veriyor mu bunu denemelisiniz. Eğer komut/dosya bulunamadı hatası alıyorsanız PATH içinde tanımlı olmadığı anlamına gelir. Adb'nin bulunduğu klasörü PATH değişkenine eklerseniz sorunun çözülecektir.

Ayrıca, PATH ile uğraşmadan komut satırındaki adb'nin başına, adb'nin tam yolunu eklerseniz de çözüm olur.

Örneğin;
cmdxcx('D:\Android\adt-bundle-windows-x86_64\platform-tools\adb shell getprop ro.product.model');
gibi.
mehmetantalya
Üye

Mesaj gönderen mehmetantalya »

ayni sorun yillardir bende de mevcut. open dialog kullanimda program yolunu kaybediyor ve de en son opendialogla hangi klasoru acmissak orasi sanıyor.
onun opendialog acmadan once mevcut yolu bir degiskene kaydettiriyorum daha sonra opendialog actiriyorum. opendialog kapaninca da programa tekrar eski yolunu hatirlatiyorum.
seci20

Mesaj gönderen seci20 »

xxxjedixxx yazdı:Merhaba,

Sanırım, anroid platform tools'un bulunduğu klasör yani adb.exe'nin yolu, gelişmiş sistem ayarlarında, ortam değişkenlerinde PATH değişkeni içinde tanımlı değil. Normalde, cmd'den yani konsoldan direkt adb yazınca program cevap veriyor mu bunu denemelisiniz. Eğer komut/dosya bulunamadı hatası alıyorsanız PATH içinde tanımlı olmadığı anlamına gelir. Adb'nin bulunduğu klasörü PATH değişkenine eklerseniz sorunun çözülecektir.

Ayrıca, PATH ile uğraşmadan komut satırındaki adb'nin başına, adb'nin tam yolunu eklerseniz de çözüm olur.

Örneğin;
cmdxcx('D:\Android\adt-bundle-windows-x86_64\platform-tools\adb shell getprop ro.product.model');
gibi.
hocam dıyelımkı programı e baska bır dıske yada farklı bır klasore kurduk o zaman sızın dedıgınız olmuyor.zaten exe calıstıracagım ıcınde path eklemek fayda etmıyor.sanırım config.ini kontrol ettırıp nereye kurduysa oraya dıtmesını saglıcam.
xxxjedixxx
Üye

Mesaj gönderen xxxjedixxx »

Söylediğinizi tam olarak anlayamıyorum. adb Android Platform Tools'un bir aracı ve bunun sizin programınızla bir alakası yok. Söylediğiniz şuna benziyor;

cmdxcx('java d:\prg\benim_programim.jar');

Hata: Java bulunamadı.

Bu durumda Windows sisteminin PATH değişkeninde java adresinin tanımlı olmadığını sonucu çıkar. Ben bunu anlatmaya çalıştım.

Ama siz programınızı başka bir PC'ye kurduğunuzda, Android Platform SDK'sını da yada sadece adb.exe ve adbwinapi.dll dosyalarını programınızı kurduğunuz klasöre kopyalıyorsanız o zaman zaten adb.exe'nin adresini biliyorsunuz demektir.

cmdxcx(ExtractFilePath(Application.ExeName) + 'adb.exe shell getprop ro.product.model');

gibi kullanabilirsiniz. Denedim, sadece adb.exe ve adbwinapi.dll olduğunda komut çalışıyor.
seci20

Mesaj gönderen seci20 »

herkese cevapları ıcın teşekkür ederim.regedit ile olayı cozdum nereye kurulu ıse oraya yol olarak ayarladım...