windows servis registryden okuyarak mssql bağlantısı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mustafasoy
Üye
İletişim:

windows servis registryden okuyarak mssql bağlantısı

Mesaj gönderen mustafasoy »

selam , sql servere bağlanarak belirli periyotlarda işlem yapacak bir windows servisle uğraşıyorum
denemelerimde sağlıklı sonuçlar aldım ancak başka bilgisayarlarda kullanmak kısmına geldiğimde connectionstringi registryden okumaya karar verdim
ancak servis bir türlü başlamadı
adoconnection1.connectionstring:='Provider=SQLOLEDB.1;Password=xxx;Persist Security Info=True;User ID=sa;Initial Catalog=REPORTDB;Data Source=.;Use Procedure for Prepare=1;Auto Translate=True;Packet Size=4096;Workstation ID=MUSTAFA;Use Encryption for Data=False;Tag with column collation when possible=False'
yazdığımda sorunsuz çalışıyor
ancak registryden okuduğumda ise servis başlatılıyor diye bir süre bekledikten sonra duruyor
nereyi atlıyor olabilirim?
Nasıl ki Soru sorarak öğrendiyseniz , öğrendiklerinizi cevap vererek öğretiniz.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: windows servis registryden okuyarak mssql bağlantısı

Mesaj gönderen sabanakman »

Eğer tutulan bilgi HKEY_CURRENT_USER düğümü altında ise servis uygulamanız herhangi bir bilgi okumayıp hata veriyor ve program bitiyor olabilir. HKEY_LOCAL_MACHINE altına yazmanız uygun olabilir ama bu sefer de bazı sistemlerde erişiminiz engellenebilir. Program .exe'niz ile aynı klasör altında bir ini dosyası kullanabilirsiniz ama önemli bir detay, bilgiyi şifreli olarak tutmanızda fayda var. Şahsen ben sqlserver ile çalışan servis uygulamalarımda .ini kayıtlarını şifreli olarak tutmaktayım.
Şaban Şahin AKMAN
İletişim:

Mesaj gönderen thelvaci »

TRegistry sınıfını oluşturur iken Access mask vermeniz sorunu çözmeniz için yardımcı olacaktır. Read access vermenizi öneririm.
Kullanıcı avatarı
mustafasoy
Üye
İletişim:

sabanakman yazdı:Eğer tutulan bilgi HKEY_CURRENT_USER düğümü altında ise servis uygulamanız herhangi bir bilgi okumayıp hata veriyor ve program bitiyor olabilir. HKEY_LOCAL_MACHINE altına yazmanız uygun olabilir ama bu sefer de bazı sistemlerde erişiminiz engellenebilir. Program .exe'niz ile aynı klasör altında bir ini dosyası kullanabilirsiniz ama önemli bir detay, bilgiyi şifreli olarak tutmanızda fayda var. Şahsen ben sqlserver ile çalışan servis uygulamalarımda .ini kayıtlarını şifreli olarak tutmaktayım.
şaban hocam registry kısmını belirmeyi atlamışım her iki alanda da denedikten sonra fikir almak istedim , ini kullanmayı pek tercih etmesemde henüz denemedim ilginiz için teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mustafasoy
Üye
İletişim:

HKEY_LOCAL_MACHINE kısmına veri yazmak virus programları tarafından dikkate alınıyor
tuğrul hocam verdiğiniz örneği denedim ancak sorunu çözmedi
şaban hocam ini kullanarak sorunum düzeldi. kolay gelsin.