Merhaba arkadaşlar, TLB dosyasından media player create ederek kullanıyorum. Full ekran oynatırken mouse çift tıklanırsa video duruyor aynı şekilde mouse scroolu kullanılarak sesi kısıp yükseltebiliyor. Bunu engellemek adına, eventslarında, eğer çift tıklanırsa playerı durdurma demek istiyorum. Fakat forumda olmayan bir nesne olduğu için eventsa nasıl ulaşacağımı bilmiyorum. Bunu bana gösterir misiniz. Veya ne yapmalıyım.
Teşekkürler.
[Çözüldü]Forumda olmayan bileşenin eventslarına ulaşmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
[Çözüldü]Forumda olmayan bileşenin eventslarına ulaşmak
En son Lord_Ares tarafından 10 Mar 2016 12:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Re: Forumda olmayan bileşenin eventslarına ulaşmak
Sayın @Lord_AresLord_Ares yazdı:Fakat forumda olmayan bir nesne olduğu için eventsa nasıl ulaşacağımı bilmiyorum. Bunu bana gösterir misiniz. Veya ne yapmalıyım.
Teşekkürler.
delphi oops concepts
Cevap için teşekkürler. Anladığım kadarıyla çözüm ek prosedür oluşturup ilgili eventsa (örneğin ondbclik gibi..)eşitlemek. Sanırım bu şekilde sorunu çözebileceğim.
media playerda video izlerken double click yapılmasını engellemek için media playerın ondoubleclick eventsını kendi prosedürüme eşitledim ama olmadı.
Oluşturduğum bu prosedürle, media playerı create ederken aşağıdaki şekilde yönlendirdim.
Sonuç tam ekran video oynatılırken video üzerinde sağ mouse tuşu ile tıklarsam mesajı veriyor. Fakat sol mouse tuşu ile tıklarsam hiç birşey olmuyor.
Tam ekran Video oynatılırken mouse kullanmasını veya double click ile durdurmasını nasıl engellerim
Kod: Tümünü seç
//// yönlendiğini anlamak için aşağıdaki şekilde prosedür oluşturdum
procedure TForm_Video.KPlayerciftclik(ASender: TObject; NBUTTON:SmallInt; nShiftstate:SmallInt; Fx:integer; Fy:integer);
begin
if NBUTTON=MOUSEEVENTF_LEFTDOWN then ShowMessage('sağ tuşa basma');
if NBUTTON=MOUSEEVENTF_RIGHTDOWN then ShowMessage('sol tuşa basma');
end;
Kod: Tümünü seç
kMediaPlayer := TWindowsMediaPlayer.Create(nil);
kMediaPlayer.Parent := Panel1;
kMediaPlayer.ParentWindow := Panel1.Handle;
kMediaPlayer.OnPlayStateChange := Form_Video.kPlayerPlayStateChange;
KMediaPlayer.OnDoubleClick := Form_Video.KPlayerciftclik; //// bu şekilde kullandım

Tam ekran Video oynatılırken mouse kullanmasını veya double click ile durdurmasını nasıl engellerim
Çözümü hala bulmuş değilim işin içinden çıkamadım. Fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Gidiş yolunuz doğru ama hem sağ tıklama hem de sol tıklamayı kontrol etmek istiyorsanız OnDoubleClick'i kullanmayın. OnClick, OnMouseDown yada OnMouseUp'ı deneyin
There's no place like 127.0.0.1
SimaWB cevap için teşekkürler. Şöyle küçük bir hile yaparak çözüme ulaştım. Önceden mediaplayerı form üstüne oluşturuyordum. Forma bir panel ekleyip mediaplayerı onun üstüne oluşturdum. Formun onshowunda da panel1.enablad=false yaptım. Böylece sorun ortadan kalktı.
Tekrardan herkese teşekkürler.
Tekrardan herkese teşekkürler.