Programı Exe Haline Getirme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Programı Exe Haline Getirme
Arkadaşlar merhabalar benim yazdığım program bitti bu programı veritabanı ile birlikte nasıl exe haline getirebilirim? Kullandığım sürüm delphi xe7
Re: Programı Exe Haline Getirme
Programı derlediğin zaman otomatik olarak exe olur zaten ..
arkadaşlar benim istediğim projeyi setup haline getirmek. Yani örnek verecek olursak bir muhasebe programı nasıl bilgisayarımıza yüklüyorsak onun gibi yapmak istiyorum.
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
Merhaba;
Programınızı veri tabanı ile birlikte kuruluma hazır hale getirmek için Inno Setup programını kullanabilirsiniz. Program ücretsizdir. Kurulum klasöründe örnekler yer almaktadır. Object Pascal kullanılabilir. Kurulum sırasında farklı bir programın da kurulumu sağlanabilir.
Daha detaylı bilgi için formda Inno Setup araştırması yapın.
İyi çalışmalar...
Programınızı veri tabanı ile birlikte kuruluma hazır hale getirmek için Inno Setup programını kullanabilirsiniz. Program ücretsizdir. Kurulum klasöründe örnekler yer almaktadır. Object Pascal kullanılabilir. Kurulum sırasında farklı bir programın da kurulumu sağlanabilir.
Daha detaylı bilgi için formda Inno Setup araştırması yapın.
İyi çalışmalar...
- pasa_yasar
- Üye
inno setup veya Advanced Installer Free edition kullanabilirsin.
arkadaşlar setup haline getirdim Inno Setup ile.Fakat başka pc yüklediğim veritabanın kendi bilgisayarımdaki yolu gösteriyor bunu nasıl çözebilirim?
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
Merhaba;sado.320 yazdı:arkadaşlar setup haline getirdim Inno Setup ile.Fakat başka pc yüklediğim veritabanın kendi bilgisayarımdaki yolu gösteriyor bunu nasıl çözebilirim?
Daha önce yapmış olduğum bir örneğin linkini paylaşıyorum. Bu konuda umarım yardımcı olur.
viewtopic.php?f=18&t=35473&hilit=Setup#p191240
Selam;
Projenizi bitirmişsiniz ama benim küçük bir önerim olacak exe tıklandığında otomatik olarak database oluşmasını bu kod yardımıyla sağlarsınız ve programı setup haline getirme Inno Setup programı gibi ekstra işlemlerle uğraşmak zorunda kalmazsınız
Projenizi bitirmişsiniz ama benim küçük bir önerim olacak exe tıklandığında otomatik olarak database oluşmasını bu kod yardımıyla sağlarsınız ve programı setup haline getirme Inno Setup programı gibi ekstra işlemlerle uğraşmak zorunda kalmazsınız
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
var
StrDataYol: String;
begin
try
StrDataYol := ExtractFilePath(Application.Exename) + 'DB\';
if Not DirectoryExists(StrDataYol) then
ForceDirectories(StrDataYol);
begin
with FDConnection do
begin
LoginPrompt := False;
Params.Clear;
Params.Values['Database'] := StrDatabase + '.db';
Params.Values['DriverID'] := 'SQLite';
Params.Values['CharacterSet'] := 'utf8';
end;
with Playlist do
begin
Active := False;
Connection := FDConnection;
SQL.Clear;
SQL.Add('CREATE TABLE IF NOT EXISTS PLAYLIST(');
SQL.Add('ID INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT');
SQL.Add(', SIRANO INTEGER');
SQL.Add(', START VARCHAR(255)');
SQL.Add(', PROGRAMADI VARCHAR(255)');
SQL.Add(', YIN VARCHAR(255)');
SQL.Add(', YOUT VARCHAR(255)');
SQL.Add(', YDURATION VARCHAR(255)');
SQL.Add(', ICERIK VARCHAR(255)');
SQL.Add(', NOTLAR VARCHAR(255)');
SQL.Add(', YTARIH DATE');
SQL.Add(' ) ; ');
ExecSQL;
end;
end;
except
end;
END;
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
teşekkürler yazdığınız için.Ama benim istediğim oluşturma değilde veritabanının yolunu her bilgisayarda çalışacak şekilde nasıl yapabiliriz?brs yazdı:Selam;
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject); var StrDataYol: String; begin try StrDataYol := ExtractFilePath(Application.Exename) + 'DB\'; if Not DirectoryExists(StrDataYol) then ForceDirectories(StrDataYol); begin with FDConnection do begin LoginPrompt := False; Params.Clear; Params.Values['Database'] := StrDatabase + '.db'; Params.Values['DriverID'] := 'SQLite'; Params.Values['CharacterSet'] := 'utf8'; end; with Playlist do begin Active := False; Connection := FDConnection; SQL.Clear; SQL.Add('CREATE TABLE IF NOT EXISTS PLAYLIST('); SQL.Add('ID INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT'); SQL.Add(', SIRANO INTEGER'); SQL.Add(', START VARCHAR(255)'); SQL.Add(', PROGRAMADI VARCHAR(255)'); SQL.Add(', YIN VARCHAR(255)'); SQL.Add(', YOUT VARCHAR(255)'); SQL.Add(', YDURATION VARCHAR(255)'); SQL.Add(', ICERIK VARCHAR(255)'); SQL.Add(', NOTLAR VARCHAR(255)'); SQL.Add(', YTARIH DATE'); SQL.Add(' ) ; '); ExecSQL; end; end; except end; END;
Database oluşturunca veritabanı yolunu konusunda sıkıntı olmaz her bilgisayarda çalışır karar sizin!
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
Yardımcı olmaya çalışayım.sado.320 yazdı:arkadaşlar setup haline getirdim Inno Setup ile.Fakat başka pc yüklediğim veritabanın kendi bilgisayarımdaki yolu gösteriyor bunu nasıl çözebilirim?
Uygulama ve veri tabanını Program Files\SizinKlasorunuz konumuna kurdurmanız gerekiyor.
Kurulum Yapılacak Dosyaların Hazırlanması:
1- Öncelikle kurulum yaptıracağınız dosyaları ayarlayalım. Bunun için D: sürücüsünde Kur klasörü, bunun altında Arac, KurulumDosya ve KurulumDosya'nın altında da Data klasörü oluşturun.
2- Arac klasörüne Firebird Kurulum Dosyasını (Örn: Firebird-2.5.1.26351_1_Win32.exe) kopyalayın.
3- KurulumDosya klasörüne kurulum yapılacak (Program Files'ta bulunacak) dosyalarınızı kopyalayın.
4- Data klasörüne veri tabanı dosyanızı (Örn: Ogrenci.Fdb) kopyalayın.
Klasörlerin son hali aşağıdaki gibi olmalıdır.
D:\Kur
D:\Kur\Arac
D:\Kur\KurulumDosya
D:\Kur\KurulumDosya\Data
Şimdi Inno Setup Script dosyası düzenlemesi yapalım.
Inno Setup Script Dosyasında aşağıdaki değişiklik veya eklemeleri yapın.
1- Öncelikle tanımlamalar bölümünde (en üst satırda) ilgili tanımlamaları yapalım.
#define MyAppName "UygulamaAdi"
#define AdApp "UygulamaAdi.exe"
#define dirKurulum "D:\Kur\KurulumDosya\"
#define dirFB "D:\Kur\Arac\"
#define dirDB "D:\Kur\KurulumDosya\Data\"
#define AdDB "VeriTabaniDosyaAdi.fdb"
[Dirs]
Name: {app}\Data; Flags: uninsneveruninstall
[Files]
Source: "{#dirKurulum}*.*"; DestDir: "{app}"; Flags: ignoreversion
Source: "{#dirDB}\{#AdDB}"; DestDir: "{app}\Data"; Flags: uninsneveruninstall
Source: "{#dirFB}\Firebird-2.5.1.26351_1_Win32.exe";DestDir: {tmp};
[Run]
Filename: "{tmp}\Firebird-2.5.1.26351_1_Win32.exe";Description: "{cm:LaunchProgram, Veri Tabanı}"; WorkingDir: {tmp}; Flags: postinstall skipifsilent; Parameters: "/SILENT"
;Flags: postinstall skipifsilent 32bit; Check:"not Is64BitInstallMode";
[Icons]
Name: "{group}\{#MyAppName}"; Filename: "{app}\{#AdApp}"
Name: "{commondesktop}\{#MyAppName}"; Filename: "{app}\{#AdApp}"
Dolayısıyla siz uygulamanızı ilk açtığınızda Connection'ı açmadan önce kullanıcıya bu veri tabanını seçtirebilirsiniz.
(Kurulum klasörünü, kurulum yapan kullanıcı bildiği için) yada aşağıdaki bağlantı parametrelerini kullanarak doğrudan bağlanabilirsiniz.
FDConnection1.Params.Values['Database']:=GetCurrentDir+PathDelim+'Data'+PathDelim+'VeriTabaniDosyaAdi.fdb';
FDConnection1.Params.Values['Database']:=ExtractFilePath(Application.ExeName)+'Data'+PathDelim+'VeriTabaniDosyaAdi.fdb';