comport buffer olarak veri gönderme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
seci20

comport buffer olarak veri gönderme

Mesaj gönderen seci20 »

ustalarım oncelıkle geçmiş bayramınız mubarek olsun.Benim söyle bir sorunum var.comportan veri gonderıyorum ama gonderecegım verı cok uzun bunu kısaltmanın bır yontemı varmı ? yanı soyle acıklıyayım sıze.

Kod: Tümünü seç

comport1.WriteStr(Chr($4b)+Chr($13)+Chr($30)+Chr($00)+Chr($01)+Chr($00)+Chr($2f)+Chr($00)+Chr($d9)+Chr($27)+Chr($7e));
comport1.WriteStr(Chr($4c)+Chr($13)+Chr($30)+Chr($00)+Chr($01)+Chr($00)+Chr($2f)+Chr($00)+Chr($d9)+Chr($27)+Chr($7e));
comport1.WriteStr(Chr($4k)+Chr($1a)+Chr($30)+Chr($00)+Chr($01)+Chr($00)+Chr($2f)+Chr($00)+Chr($d9)+Chr($27)+Chr($7e));
söyle veriden yaklasık 500 tane var kımısının bası değişik kımısının ortası degısık.Sanırsam buffer olarak gonderıcem normal dosya olarak buffer olarak cekıp gondermeyı bılıyorum ama bunda bır turlu basaramadım.Nasıl bır yol ızlemem gereklı yardımcı olursanız cok sevınırım tekrardan hayırlı gunler...
ertank
Kıdemli Üye

Re: comport buffer olarak veri gönderme

Mesaj gönderen ertank »

seci20 yazdı:Sanırsam buffer olarak gonderıcem normal dosya olarak buffer olarak cekıp gondermeyı bılıyorum ama bunda bır turlu basaramadım.Nasıl bır yol ızlemem gereklı yardımcı olursanız cok sevınırım tekrardan hayırlı gunler...
Çalışmayan kod örneği göndermeniz mümkün müdür? Okunacak dosya ile birlikte tabii.
seci20

Re: comport buffer olarak veri gönderme

Mesaj gönderen seci20 »

ertank yazdı:
seci20 yazdı:Sanırsam buffer olarak gonderıcem normal dosya olarak buffer olarak cekıp gondermeyı bılıyorum ama bunda bır turlu basaramadım.Nasıl bır yol ızlemem gereklı yardımcı olursanız cok sevınırım tekrardan hayırlı gunler...
Çalışmayan kod örneği göndermeniz mümkün müdür? Okunacak dosya ile birlikte tabii.
viewtopic.php?f=2&t=35951

şurda acıkladım ustam