Drag and drop dbimage

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Drag and drop dbimage

Mesaj gönderen greenegitim »

Merhaba arkadaşlar, Modeller tablomda modelkodu , 150X150 küçültülmüş resimleri tutuğum alan birde sırano alanı var.
örnek Fast report Görüntüsü
Resim
ekranda ki gibi bir tasarımla sürükle bırak yaparak bu sırano alanını nasıl düzeltebilirim bunu hangi componentler yardımı ile yapabilirim en başa aldığımın sıranumarası 0 sonrakiler 1,2,3 şeklinde gitmesini sağlamam lazım.
Mücadele güzelleştirir!
ertank
Kıdemli Üye

Re: Drag and drop dbimage

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

Çözüm önerisi olması açısından;

TListBox içinde resimleri orjinal sırano ile göstererek Item alanına da model kodunu kaydederek, sürükle bırak yapılmasını ve sıra değişikliğini sağlayabilirsiniz.

Kullanıcı değişiklikleri tamamladıktan sonra nihai halini TLisBox.ItemIndex sırasında database içindeki sorano alanına kaydederek istediğinizi elde edebilirsiniz.

Buradaki sorun Listbox'ın tek kolon olarak size resimleri gösterecek olması. Ekrana yaygın şekilde göstermemesi olabilir.
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Hocam o şekilde cxgrid ile yapmıştım ama 600-700 kayıt olunca kullanımı çok zor oluyor tıpkı facebooktaki albüm düzenlemesi gibi soldan sağa aşağıdan yukarı şekilde bir çözüm üretmem gerekiyor runtime da image nesneleri oluşturup sürükle bırak aklıma geliyor ama onda da yer değişikliklerinin simetrik olması bir önceki nesnenin yerini aldığını bilmesi gibi şeyleri nasıl çözerim kavrayamadım.
Mücadele güzelleştirir!
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Düzenleme yapabileceğim güzel bir component buldum
tms paketinde ki TDBAdvSmoothImageListBox
Örnek Görüntü
Resim
Aklıma gelen yöntem bu verileri kbmemtable a alıp orada işlemek ama şu işlemi nasıl yaparım sürükle bırakla 16. resimi 3.resimin üzerine bıraktığımda 3. resim yeni 4 resim olmuş olacak 16. da 3. olacak sırakaydırma ve sürükleyerek taşıdığım kısma bir sonra ki kayıdın gelmesi işlemi.
Mücadele güzelleştirir!
ertank
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ertank »

Aşağıdaki örneklerden en uygun bulduğunuzu seçebilirsiniz. Bir tanesi iki TListBox arasında taşıma yapıyor. Belki bu yöntem kullanıcı için daha kolay olabilir?

http://stackoverflow.com/questions/9176 ... iple-items
http://delphiexamples.com/components/listboxitem.html
http://delphi.cjcsoft.net/viewthread.php?tid=42803
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

Daha once benzer bi durum benada lazim olmustu mrmarman hocanin katkisiyla cozmustum..
viewtopic.php?f=2&t=34070&hilit=Buton+taşıma

Kolay gelsin
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...