Selam-u Aleyküm.
Arkadaşlar Elimde Bluetooth yazıcı var. Herhangi bir com porta yönlendirilmiş.
Windows ta yazıcı tanımlamadan, bu portu kullanarak yazıcıya yazı göndermem gerekiyor.
Ancak Yazı fontlarını ve bitmap formatlarını da kullanarak yazdırmam gerekiyor.
Bir çok örnek inceledim, denedim.
Ancak sağlıklı bir başarı sağlayamadım.
Bu konuda yardımcı olursanız beni çok memnun etmiş olursunuz.
Şimdiden teşekkür ederim.
Selam-u aleyküm.
Comport a Doğrudan Yazı Gönderme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Comport a Doğrudan Yazı Gönderme
Bu tip cihazlara doğrudan yazı ve yazı ile birlikte font/boyut/kalın/italik gibi bilgileri gönderebilmek için gönderdiğini text bilgi öncesinde de bazı harf-rakam birleşimleri göndermelisin. Fakat bunların herhangi bir standardı olmadığından ne yazık ki her üreticiye göre değişiyor.
Örneğin: ^#FKHello World gibi text değerler göndermelisin. Normalde bu işi yazıcının driveri halleder. Ama bilinen, kaliteli ve geliştirici desteği olan bir ürün kullanıyorsan bu gibi bilgileri üreticiden temin edebilrsin.
Yine mantığı kavrama açısından bi örnek: (örnekler tamamen sallamasyondur. Denemeyin. Cihazınıza zarar verebilir.)
^#FKHello World^^ //burada kalın ve ortalı yaz.
^#32^ //Yazım işlemi bitince kağıt kes
^#b005 //Kağıdı 0,05 inch geri çek.
gibi.
Aşağıdaki linkte bulunan pdf dosyasında zebra yazıcıya ait command'lar mevcut.
https://www.zebra.com/content/dam/zebra ... -pm-en.pdf
BU DA ZEBRA BLUETOOTH İÇİN KÜÇÜK Bİ ÖRNEK. Zebranın sitesinde buldum.

Örneğin: ^#FKHello World gibi text değerler göndermelisin. Normalde bu işi yazıcının driveri halleder. Ama bilinen, kaliteli ve geliştirici desteği olan bir ürün kullanıyorsan bu gibi bilgileri üreticiden temin edebilrsin.
Yine mantığı kavrama açısından bi örnek: (örnekler tamamen sallamasyondur. Denemeyin. Cihazınıza zarar verebilir.)
^#FKHello World^^ //burada kalın ve ortalı yaz.
^#32^ //Yazım işlemi bitince kağıt kes
^#b005 //Kağıdı 0,05 inch geri çek.
gibi.
Aşağıdaki linkte bulunan pdf dosyasında zebra yazıcıya ait command'lar mevcut.
https://www.zebra.com/content/dam/zebra ... -pm-en.pdf
BU DA ZEBRA BLUETOOTH İÇİN KÜÇÜK Bİ ÖRNEK. Zebranın sitesinde buldum.

Selam-u Aleyküm.
Sayın m_yaprakci arkadaş.
İlgine teşekkür ederim. Ben de bu ve buna benzer sitelerden yardım topladım. Bu günkü denemelerimde de inşallah biraz yol aldım. Tamamlar tamamlamaz site de yazdığım kodu doğrudan paylaşacağım inşallah. Allah razı olsun.
Selam ve Dua ile...
İlgine teşekkür ederim. Ben de bu ve buna benzer sitelerden yardım topladım. Bu günkü denemelerimde de inşallah biraz yol aldım. Tamamlar tamamlamaz site de yazdığım kodu doğrudan paylaşacağım inşallah. Allah razı olsun.
Selam ve Dua ile...
- adelphiforumz
- Üye
Selamlarogzark yazdı:Selam-u Aleyküm.
Selam ve Dua ile...
Bazı dizayn programları senin yerine bu kodları üretebiliyor
eğer cihazın butür bir programı varsa dizaynı yaptıktan sonra
savetoFile seçeneği ile bu dosyayı elde edebilirsin.
araştırman için aşağıdaki sayfaya göz atmanda fayda var
elindeki ürün burda varsa logoya tıkla ve incele
http://www.bilkur.com.tr/Bilgi/Yuklemeler.htm
Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır.
Akıllı birisinden gelen cefa, bilgisizlerin vefasından iyidir.
Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur
Biz insanı kıyafetiyle ağırlar bilgisiyle uğurlarız.
Mevlana
Akıllı birisinden gelen cefa, bilgisizlerin vefasından iyidir.
Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur
Biz insanı kıyafetiyle ağırlar bilgisiyle uğurlarız.
Mevlana
Selam-u Aleyküm.
adelphiforumz arkadaşa da teşekkür ederim.
Araştırmalarıma ve denemelerime göre konuşuyorum. Bu tür bir işi yapabilmek için m_yaprakci arkadaşın dediği gibi her yazıcıya göre farklılık gösteren denetleme kodlarını bilmek gerekiyor. Yüzlerce örnek inceledim 3-4 günde. Denemeler yaptım. Doğrudan gönderim için PrintDataRaw, seri port için cport bileşeni kullandım. Bitmap gönderebilmek için (Copyright (c) 1998 by Joe C. Hecht) prtraw derlemesini kullandım. Windows ya da android e mahkum olmadan inşallah çözebileceğimi umut ediyorum. Çözdüğüm anda paylaşacağım...
Selam ve dua ile...
adelphiforumz arkadaşa da teşekkür ederim.
Araştırmalarıma ve denemelerime göre konuşuyorum. Bu tür bir işi yapabilmek için m_yaprakci arkadaşın dediği gibi her yazıcıya göre farklılık gösteren denetleme kodlarını bilmek gerekiyor. Yüzlerce örnek inceledim 3-4 günde. Denemeler yaptım. Doğrudan gönderim için PrintDataRaw, seri port için cport bileşeni kullandım. Bitmap gönderebilmek için (Copyright (c) 1998 by Joe C. Hecht) prtraw derlemesini kullandım. Windows ya da android e mahkum olmadan inşallah çözebileceğimi umut ediyorum. Çözdüğüm anda paylaşacağım...
Selam ve dua ile...
Sadece bir öneri :ogzark yazdı:Selam-u Aleyküm.
Arkadaşlar Elimde Bluetooth yazıcı var. Herhangi bir com porta yönlendirilmiş.
Windows ta yazıcı tanımlamadan, bu portu kullanarak yazıcıya yazı göndermem gerekiyor.
Ancak Yazı fontlarını ve bitmap formatlarını da kullanarak yazdırmam gerekiyor.
Bir çok örnek inceledim, denedim.
Ancak sağlıklı bir başarı sağlayamadım.
Bu konuda yardımcı olursanız beni çok memnun etmiş olursunuz.
Şimdiden teşekkür ederim.
Selam-u aleyküm.
Bitmap veya RAW veri gönderebiliyorsanız formun ekran görüntüsünü alarak direkt bitmap olarak göderseniz yazıcıya olmaz mı?
Kod: Tümünü seç
procedure SaveFormBitmapToBMPFile( AForm : TCustomForm; AFileName : string = '' );
// Copies this form's bitmap to the specified file
var
Bitmap: TBitMap;
begin
Bitmap := AForm.GetFormImage;
try
Bitmap.SaveToFile( AFileName );
finally
Bitmap.Free;
end;
end;
Gerekirse de Scanline ile bitmaptan RAW verisine dönüştürebilirsiniz. (24bit resimlerde veri boyutu cok sıkıntılı ama 1bitlik resimlerde gayet hızlı çalışacaktır.)
Benimki sadece bi öneri tabiki.