dbimage

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
longhorn

dbimage

Mesaj gönderen longhorn »

merhaba arkadaşlar.öncelikle sunu söylim iki sorum var. 1.si paradoxta bir tablom var ve bu tabloda resim alanı var.diğer alnlarda örneğin

no
ad
soyad
resim

vb

resim gibi devam ediyor.ajanda programı olarakda düşünebilirsiniz.sorun su buradaki resim alanına resim giriyorum fakat kaydet dediğim zaman.resmi kaydetmiyo.burada resim alanın ne olarak tanımlamalıyım.ve tekrar o kaydı çağırdığımda resimde dbimage de görünecekmi.
2.soru ise
mesela yampış oldugum bir programa veri girip müşteriye teslim etmem gerekiyor.programı yaptım bitti.setup ını da hazırladım.programı bilgisayara kurup kayıtlarımı giricem.mesela windows çöktü ve c deki bütün bilgiler gitti.db dosyalarını başka bir yere kaydetmiş olsam sonradan kullanma şansım varmı.üzerine tekrardan kayıt girebilirmiyim.ve paradoxta kayıt kısıtlaması varmı.en fazla kaç kayıt girebilirim.teşekkürler biraz uzun oldu ama kusura :D balmayın.teşekkürler... :D
P206
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen P206 »

Merhaba,

Paradox ta Bu alanı Graphic olarak tanımlayabilirsin (Yanlış hatırlamıyorsam (birde Paradox kullanmakta kararlı mısın?))
Eğer sağlam bir şekilde O xx.db dosyasını taşırsan başka bir bilgisayara kullanabilirsin.

Paradox'ta çok sayıda kayıt giremene izin verir ama tam sayısını hatırlamıyorum. (Paradox 'a olan ilgisizliğimden) ama site içinde aratırsan Adminimiz Mustafa Abinin bu konuda bir şeyler yazmıştı.

Yinede paradox diye bir arama yapmanı tavsiye ederim.
longhorn

Saol P206.paradoxta kalıcı değilim sadece bir tane program vardı onun için kullandım.peki girdiğim kaydı aradığım zaman resimde dbimage gelecekmi ve resimlerin bilgisayarda kayıtlı olması gerekiyormu.özür dileyerek tekrar ve diyorum ve ms access de bu alanı ne olarak tanımlamalıyım.teşekkürler.
P206
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen P206 »

Söyle düşünürsen olayı senin tablonda
adi
soyadi
resim
vb. gibi fieldların var
Bunları veri tabından queryle alıyorsun bir dbgrid ve bir dbimage koydun formuna. Sen grid üzerinden gezindiğin zaman query veya table indaki aktif kayı değişecek o zaman dbimage da yeni aktif kayıtın üzerindeki resmi alacak.

Hatta delphi'nin örneklerinde de böyle birşey vardı balıklı resimleri falan vardı. O örneği bir incelersen daha iyi kafanda oturur.

Kolay Gelsin.
longhorn

Saoln P206 cok yardımcı oldun.kolay gelsin teşekkürler.....
P206
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen P206 »

C:\Program Files\borland\Delphi6\Demos\Db\FishFact klasörünün içinde
longhorn

şimdi baktım ama resimler .cds uzantılı bir dosyadan geliyor.baktım ben.bilgisayarda kayıtlı olması gerekiyormu resimlerin.
Kullanıcı avatarı
mepc
Üye

Mesaj gönderen mepc »

acces veritabanında bu alanı OLE olarak tanımlaman gerekiyor. Eğer resmi veritabanında tutmak istiyorsan aşağıdaki kodu kullanabilirsin.

Kod: Tümünü seç

If OpenPictureDialog1 Execute then                                                    
       Begin
       Dbimage1.picture.loadfromfile(openpicturedialog1.filename);
       End
ama resim boyutların büyük ise veritabanında sadece resimlerin bulunduğu pathi tutman daha kolay olur. Program daha hızlı çalışır.
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
longhorn

saolun arkadaşlar.artık resimleride görebiliyorum.ama jpeg,tif, vb uzantıları nasıl ekleyebilirim.ve resmin boyutları büyük olursa sorun olurmu.eğer büyük olursa nasıl bir yol izlemeliyim.teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mepc
Üye

Mesaj gönderen mepc »

Jpeg için uses bölümüne "jpeg" eklemen yeterli ama diğer resim formatları nasıl olur ben de bilmiyorum.

Rx in gif resimler için bir componenti var sanırım
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.