Merhaba,
PL/SQL öğrenmek adına oracle kurulumu yapayım dedim kısıtlı yeri olan bir makinaya. Harddiskte 40 GB falan yer kalmıştı. Docker ile çekip kuruldu uzunca bir uğraşıdan sonra. Epey de yer yedi tabii , 10 GB dan daha az yer kalmış. Birkaç denemeden sonra bu makinada düzgün çalışmayacağına kanaat getirip oracle container ve image yi silmek istedim. sildim ama hala yer boşalmamış.. Bu dosyaları nereye indirip kaydeder windows , elle silmekten başka çare yok galiba..
docker ile kurulan oracle i kaldırma
Re: docker ile kurulan oracle i kaldırma
anladigim kadariyla windows uzerinde docker calistirdiniz. oracle image'i windows docker serverda calisiyor mu emin degilim. docker indirdigi image'leri onbellekliyor, onbellegi temizleyi deyebilrisiniz.
Eger oracle windows uyumlu degilse belki de WSL uzerine kurmustur, o zaman buradan temizlemeniz lazim.
Eger oracle windows uyumlu degilse belki de WSL uzerine kurmustur, o zaman buradan temizlemeniz lazim.
Re: docker ile kurulan oracle i kaldırma
Hangi komutu ile kurdun? compose ve container rm ile image ları kaldırabilirsin. unix üzerinde tasarlandığından GUI lerden çok command line komutlarıyla daha hakim olabilirsin. unix çiler gui sevmezler fazla 
docker ile kurulan image lar host ile alakalı değiller. docker bir sanal makina oluşturup onun içine kurar. dockerfile varsa from ile başlayan satırda hangi os un image ı olduğunu görebilirsin. genelde alpine kullanılıyor. hafif olduğu için.
Bu sayfayı inceleyebilirsin. remove işlemleri de var
https://learn.microsoft.com/en-us/virtu ... ker-daemon

docker ile kurulan image lar host ile alakalı değiller. docker bir sanal makina oluşturup onun içine kurar. dockerfile varsa from ile başlayan satırda hangi os un image ı olduğunu görebilirsin. genelde alpine kullanılıyor. hafif olduğu için.
Bu sayfayı inceleyebilirsin. remove işlemleri de var
https://learn.microsoft.com/en-us/virtu ... ker-daemon
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!