Programıma Dışarıdan Müdahele

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

Programıma Dışarıdan Müdahele

Mesaj gönderen webaytek »

benim mesela yaptığım formda gizli 4 tane düğme var exe halindeyken görünmüyo ama ben programımı resbuilder gibi programla açınca tüm buton isimleri falan görünüyo. Adam bu isimi kullanmak kaydıyla benim yazdığım exe'ye müdahele edebilir mi - yani düğmeye basabilir mi?
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

normalde buton hem gizli hemde disable olursa
butonları kullanacagınız zaman enable ederseniz
hic sorun cıkmaz
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
mepc
Üye

Mesaj gönderen mepc »

Onu bilmem ama benim yaptığım programa şunu yaptılar.

Exe de kod ile bir takım klasörler oluşturup için gerekli dosyaları kopyalıyordum ve bunlar olmayınca program çalışmıyordu. Bir arkadaşım bütün bu kodların dökümünü bana verdi. (şok oldum) Farklı programlarla exe altındaki bir çok kod görüntülenebiliyor.

Ama bu iş öyle kolay değil. Bununla ilgili dökümanlar vs. genellikle yabancı sitelerde bulunuyor. Bu nedenle her isteyen ben şu programın kodlarına bir bakayım diyemez. Basit bir exe yi çözümlemek yaklaşık 1-1,5 saat alıyor. Ama yapılmaz diye bir şey yok.
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

normalde buton hem gizli hemde disable olursa
butonları kullanacagınız zaman enable ederseniz
hic sorun cıkmaz
sanki sorumun cevabı EVET gibi :evil:
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

ben denemedim ama büyük ihtimalle tuşa basabilir yada resbuilder türünde programlar ile bu tuşu görünür bile yapabilir. Eğer bu tip girişimleri engellemek istersen ismini yanlış hatırlamıyorsam "aspack" alternatif bulunabilir bununla exe dosyanı sıkıştır ben denedim assambler kodlarına bile ulaşılamıyor.
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

denemek lazım, teorik olarak gizlide olsa o butonun bir handle ı var
o numara ile mesaj gonderilerek butona basılabilir
ama disable olursa buton mesaj kabul etmeyecek
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

ben de konuyu oraya getiriyodum tam
aspack nasıl bir koruma sağlıyor - mepc arkadaşın dediği olayı biraz da olsun geciktirebilirse ne mutlu bize :)
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

@gkimirti,

tuşu disable yapmak birşeyi değiştirmez sanırım çünkü resbuilder türündeki programlar ile bu disable olayını kaldırabilir.

aspack bence gayet iyi decompiler lar bile açamıyor yaptığı işte sadece senin exe dosyanın source kodlarını sıkıştra bildiği kadar sıkıştırmak.
Oldeye Software
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

sorunun çözümü sıkıştırmak olabilirse süper :)
daha kapsamlı bir kaynak kodu koruması kullananınız var mı hiç?

ya da soruyu değiştiriim exe'min sattığım kişide güvende olduğundan nasıl emin olucam?
Adam programı kırar cdkey'ini satar kim engelliicek ???
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

ben kullanmadım ama birşey daha söyleyeyim araştırmadım fakat bu aspack için bi anti'sini bulmuş olabilirler aspack ile sıkıştırdığında kendi imzasını senin program arasına atıyor. Bu hoşuna gitmez ise hexeditör ile bu imzayı değiştirebilirsin böylece programı ne ile koruduğunda geç anlaşılır.
Oldeye Software
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

programdaki düğmeleri disable yapmak sorununuzu pek fazla çözmez.
Aspack, upx gibi sıkıştırma programlarını tanıyan ve sıkıştırılmış kodu tekrar eski haline getiren programlar mevcut. Mevcut olmasa bile manuel unpack denilen bir olay var ve bi kaç manuel unpack dökümanı okumuş birisi -sıkıştırma algoritmasını isterseniz kendiniz yazmış olun- exeyi bu sıkışmış halinden kurtarabilecektir.

Exeleri sıkıştırmanın avantaj ve dezavantajları bulunuyor.
Avantajlarının başında şöyle bir durum var.
Birisi sizin sıkıştırılmış programı unpack edip istediği değişiklikleri yaptı. Daha sonra exede değiştirilmiş yerleri bi crack dosyasına yazarak bunu dağıtmak istedi. İşte burda bu olayı yapamıyor. Çünkü kendisi programı unpack etti ama karşıdaki vatandaşta bulunan exe hala sıkıştırılmış. Yazacağı crack karşı tarafta işe yaramayacaktır.

Hemen sevinmeyin... :)
Loader denilen programlarda tam bu tür durumlarda devreye giriyor. Bu sefer bi loader yazılıp karşıya gönderiliyor. Loader sıkıştırılmış exeyi yükleyip exenin kendisini memorye açmasını bekliyor ve açıldıktan sonra memoryde gerekli yerleri patch ederek programın sorunsuz(!) bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

Sonuçta söylemek istediğim eğer kimse benim programımı kırmasın diyorsanız yazdığınız programı çok sağlam bir kasanın içine koyun ve anahtarını denize atın. :) Bizim yapabileceğimiz mümkün olduğunca akıllı koruma yöntemleri geliştirip programımızı kırabilecek insan sayısını minimize etmektir. Öle her önüne gelen dede yi açıp programımızı kırmasın, kıramasın.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
sair
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sair »

Tartıştığınız konuya dikkatinizi çekerim.. Onlarca yıldır bütün programcıların en büyük çıkmazıdır bu... Programı yazan bir insansa sonuçta onu kırmaya çalışanda bir insandır. En müthiş tedbirleri bile alsanız sonuçta karşınızda ki de insan beynidir ve kırar.. Ama bu tedbir almayın anlamına gelmiyor tabi ki.. Siz tedbirinizi alın ama şunu da bilin ki kırılmayan program olamaz... Yeterki işi bilen birisi taksın kafaya, sıkıştırsanızda hayır çıkmaz ezsenizde... böyle bir konuyu tartışmanında anlamı yok zaten. Adam cep telefonu ile pentagonun makinalarına giriyor baksanıza.. En son çare adama mahkeme kararı ile elektronik hiç bir alet kullanmama cezası verdiler...

Bilmeniz gereken şey kırılmayan program olamayacağıdır...

Sevgiler..
Geçip gideriz bizde ağızsız,dilsiz ve sorgusuz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz
Kullanıcı avatarı
bluekid
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bluekid »

packerların unpackerlarıda vardır ve özellikle delphi ve c Builder için kullanılan DeDe delphi decompiler varki.... :twisted: programı çok açık bir şekilde gösteriyor...

birşeyler yazmaya çalıştım biraz aceleye geldi ama bir bakarsanınz

viewtopic.php?t=4578

anlatmayı becermediğim yerler varsa sora bilirsiniz bilebildiğim kadarıyla yardımcı olurum

:)
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

aspack ile sıkıştırılsın farketmez geri çözücüsü var :twisted:
sonra gizli olan herşey gökmen in de dediği gibi handle i olduğundan istenilen yaptırılabilir.

Saygılar...
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Bu benim programımı kırmasınlar fikri bana biraz saçma geliyor, aslında bu sanırım yeni başlayanların kapıldıkları bir düşünce :) çünkü bende geçtim o devreden :D forumda 2-3 kez yazdım gene yazıyorum, eğer birisi benim yazdığım programları yada birini dahi kırarsa onu alnından öpücem :D büyük bir marifet yaptığı için değil, benim programımı kırılmaya layık gördüğü içindir :D:P hele bide kırıp satarsa süper sevinirim :) çünkü sattığı kişi bir gün bana mutlaka dönecek :) elimahkum program çatlıyacak patlıyacak hata vericek adamın bilgileri en öenmli ve yoğun bir zamanda göçücek :D ve beni arıycak, daha doğrusu önce avukatımı aramak zorunda kalıcak, tazminat ücretini ödüycek, daha sonra bu kıran kişiyi ihbar edecek (bu kısım olmıyabilir) ondan sonra programın orjinalini yeni versiyonunu benden kuzu kuzu alıcak :)
o yüzden uykularınız kaçmasın programımı kıracaklar diye. windows bilmiyormuydu kırılmıyacak şifre yapmayı :) yayılmanın en kolay yolu bırak kopyalasınlar elleri alıştıklarında senden başkasına gidemezler :)

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!