F1Book1'in kullanımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
tubaca
Üye
İletişim:

F1Book1'in kullanımı

Mesaj gönderen tubaca »

merabalar.ben tablemi F1Book1in içine akmak istiyorum.(exel gibi)activecoloumlara Fieldlarımın isimlerini bastırdım.Fakat rangelere bir turlu yaztıramıyorum. field degerlerini textRC[r,c] e aktarıyorum AllowFillRange ide true yapıyorum.surekli Invalid cell refence diye hata veriyor.lutfen yardım edin.şimdiden tşk.
TNU
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

selam f1book1 yeribe OleObject ilede excele erişilebilir. (tabi aralarında ne fark var bilmiorum)

:ara arama : excel
arama sonucu 97 başlık var. hadi bunlardan son 50 tanesi bunun gbi arama diyen mesajlar . belki(değil kesin) ordaki örneklerden biri işine yarar. :wink:

:arrow: viewtopic.php?p=4155#4155
... gibi onlarca örnek var :)
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
tubaca
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tubaca »

tsk. mege ama benim işim biraz karişik.ben veri tabanımdaki dosyayı excel gibi bir ortama atıp,bazı degişiklikler yapıp tekrar veri tabanına atmak istiyorum.f1book1i kullanarak veri tabanına atmanın yolunu biliyorum(sitedeki makele bolumunden), veritabanından excele aktarmasınıda yapabiliyorum ama bu ikisini bir turlu birleştiremiyorum.f1book biraz daha basit gelmişti.(veritabanına aktarma konusunda)gene de tsk.ben biraz daha ugrasırım :)
TNU
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Bence kendinize daha uygun bir yöntem belirlemeniz iyi olur. F1Book OCX olduğu için programın kullanımında size sıkıntı çıkaracaktır :

* Programı her kurduğunuz yere onu da kurmak zorunda kalacaksınız.
* Kodları olmadığı için müdahele edemeyeceksiniz vs.

Neden grid kullanmıyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
tubaca
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tubaca »

özur dilerim.sanırım ben derdimi baştan anlatmaliyim.öncelikle ben sunu söylemeliyim.ben sadece 5 haftadır delphiyle ugrasıyorum.staj yaptıgım yer için bir prg hazırlamaya calışıyorum.biraz sorunlar var büyük bir bölumu bitti.
18 tane urun var herbiri ayrı tabloda.hazırladıgım formda bir listboxin için de butun urunlerin tablo isimleri var hangisini seçersen bu dbgridde goruntuleniyor.ufak degişiklikler veya urun eklemek için ideal fakat gecenler de excel uzerinde gelen fiyatları zam yaptık.130-140 tane urune dbgridde bu degişikliği yapmak zor.onun için böyle bir sey duşundum.iki tane buton yaptım.biri veriyi excele aktarıyor digeri de exceldeki degişikliği veri tabanınaaktarıyor(daha dogrusu aktarmasını istiyorum).
düşüncem yalnişca veya uygulanması zorsa lutfen beni uyarın.
TNU
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

düşünce güzel, uygulama yanlış. Forumda Excel'den direk okuma/yazma ile alakalı çok örnek var. Bence o yolları deneyin. Bkz : :ara Arama

Hiç olmadı .csv yapıp, text dosya olarak işleyebilirsiniz.

Kolay gelsin.