Zreport ile Sayfa başı problemi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sanchez
Üye

Zreport ile Sayfa başı problemi

Mesaj gönderen sanchez »

Herkese merhaba,

Arkadaşlar Yapmış olduğum programda zreport ile nokta vuruşlu yazıcıdan raporlama yaptırıyorum.Kağıt standart dışı. Problemim şu; Rapor bittiğinde prg. dan bir tuşa basıldığında yazıcıdaki kağıdın 2-5 satır ileri kaydırılarak perforaja kadar gelmesi kağıt koparılınca tekrar tuşa basıldığında eski yerine (2-5 satır) geri gelmesini istiyorum bu konuda bana yardımcı olabilirseniz cok sevineceğim. Şimdiden teşekkürler. kullandığım yazıcı epson lx300+
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

tear off a bastıgında kağıdı kesmek için perforaja gelmesini istiyosun daha sonra tekrar bastıgında load etmiş gibi kağıdı kafaya gelmesini istiyosun sanırım.

yalnız söylediğiniz ayarları yazıcınızdan ayarlamanız gerekiyor.

0 212 336 03 03

Epson Teknik Destek buradan yardımcı olurlar. Bu tür problemler benimde başlıma geliyor. Ama söylemiş oldugun problemin delphi ile yapılacak bir ayarlaması yok. yazıcı içinden kağıt boyutunu top margin lerini ayarlaman gerekecek. eğer normal sürekli form kullanıyor isen , 11 inc.

kolay gelsin.
sanchez
Üye

Mesaj gönderen sanchez »

asm ile yapılabirmi?
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

hocam belkide yapılabilir. hatta sanırım gökmen abi bu konu hakkında konuşmuştu sayfa ilerletme , fakat ben msg ı aradım bulamadım....

fakat bunun yanı sıra sizin probleminiz yazıcınızdan veya kullandıgınız kağıta göre yazıcının ayarlı olmamasından kaynaklanmaktadır. vermiş oldugum telefonu arayarak yazıcı kağıdı ve yapılması gereken ayarlar hakkında bilgi alırsanız. probleminize çözüm olabileceğine eminim.

kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A.
benimde buna benzer bir problemin olmuştu.
burayı bi incele istersen
Kolay Gelsin
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim