select * from hesapkart
where hes_id in (select cari_id from hareket where cari_id = hesapkart.hes_id)
Bu koddaki içteki select te hesapkart tablosunun cari_id si ile hareketin cari_ıd si eşitlenmiş.. Merak ettiğim şu içteki select sorgusunda hesapkart tablosu referans geçilmediği halde hesapkartın cari_id sini yakalayabilir mi ? Çünkü iç select te hesapkart a dair hiç bir referans yok. Nasıl yakalayacak ? Ben yakalayamaz diye ilk verdiğim kodda hesapkartı tablo olarak referans göstermiştim ama rşimşek hocam göstermemiş.. Denemedim ama merak ettim..
Sevgiler..
Hocam ben bir problem göremiyorum. cari_id hareket tablosunda hes_id de dıştaki hesapkart tablosunda değil mi? onu da hesapkart.hes_id diye belirttim zaten. En azından ben hes_id nin hesapkart ta cari_id nın da hareket te olduğunu anlıyorum
İlgilenen bütün arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim fekat üzülerek söylüyorumki halen bir sonucxa varamadım bu cümlede aynı hataya neden oluyor.
Yani MySQL subquery i mi desteklemiyor acaba @onaydin in dediği gibi.
Çok saçma ama şu şekilde örnekler var çalışması lazım
SELECT * FROM table1 WHERE id IN (SELECT id FROM table2);
SELECT * FROM table1 WHERE id NOT IN (SELECT id FROM table2);
SELECT * FROM table1 WHERE NOT EXISTS (SELECT id FROM table2 where table1.id=table2.id);
İlginç.. İçiçe Select sorguları bir SQL syntax ıdır. Bildiğim bütün veritabanları destekliyor. Hatta paradox bile...
Geçip gideriz bizde ağızsız,dilsiz ve sorgusuz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz
evet hocam denedim maalesef çalışmadı.
yukarıda belirttiğim örnek kodlarıda MySQL nin HELP inden aldım fakat onlarda çalışmıyor.
Çok garip bir durum versiyon 4.0.18
teşekkürler.
SAyın @gkimirti hocam,
HELP dosyasında SUBQUERY için 4.0 ve sonrası diyor ama,
görünüşe bakılırsa adamlar HELP yazarlerken yanlışlık yapmışlar çünkü desteklemiyor galiba.
Evet , MySQL sitesinde SUBQUERY fonksiyonlarının 4.1 den itibaren olduğu yazıyor peki şunu sormak istiyorum sitesinden mysql-4.1.4-gamma-win-noinstall.zip isimli dosyayı indiriyorum bu versiyonda ticari amaç haricinde full olarak ücretsizmi yani tüm özellikleri çalışıyormu?
Şu sebepten soruyorum, 5.0 ı indirdim aynı anda 2 bağlantıya izin vermiyormdu mesela,
Teşekkürler.
SELECT 2 IN ( SELECT 2 )
Sizin subquerye ihtiyacınız yok aslında daha evvelde belirttim
mevcut datanız null değer içermiyor, orada büyük ihtimal le bir boş veri var
yoksa çalıştırması lazım
ilk sql iniz için
where is not null yerine
orada bir değer olmadığını bulan
başka bir yöntem kullanarak deneyin birde.
Merhaba,
ben mysql 4.1xx i indirdim EXISTS fonksiyonu dahil olmak üzere SUBQUERY olayları çalışıyor yani en azından hata vermiyor fakat şimdiki sorun şu,
yukarıdaki örneklerde olduğu gibi bir SQL kodunu EXEC ettiğimde beliyor ve kilitleniyor. anlamış deilim ya bu kadar basit bir olay neden bu kadar zorlar.
Makinam p4 2.8 512mb ddr ram ' im var . fena deil yani sorgu çektiğim tabloların ANA tabloda yaklaşık 4500 detayda iseyaklaşık 30.000 kayıt var
uzun sürebilir dedim bekliyorum 3-4dk bekledim baktım sonuç yok yanıt vermiyor.
Teşekkürler.