Karşılaştırma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Misafir

Karşılaştırma

Mesaj gönderen Misafir »

Neden zor dedim...Çünkü fazla karşılaştırma var...Yol gösterirseniz sevinirim....

2 tane tablo var..........ve bu tabloda ortak alan var....Bunun biri sipariş tablosu, diğeri stok tablosu, diğeri ise ürünlerin reçeteleri...

Yapmak istediğim Ürün Reçetesindeki herhangi bir bileşenden aradığım zaman önce bu hangi ürün diye bakacak yani nihai ürün olan stok kodunu bulacak...Daha sonra bu stok kodundan açık olan siparişlerde kaç adet geçtiğini bulacak ve kaç adet geçiyorsa malzeme planlayacak...Yani diyecek ki şu kadar siparişte a kodu var ve bu a koduna şu kadar malzeme ihyitacı var...Malzeme derken kastettiğim ürün reçetesindeki o ürünü oluşturan diğer parçalar ve ne kadar gerekli olduğunu bulduktan sonra stoktaki miktarlarla karşılaştırıp stokta olup olmadığnı varsa ne kadar olduğunu ve siparişlerde geçen miktarlarla bulunun stok arasındaki farkı bulup...Şu kadar alım gerekir gibi bir şey kurmak istiyorum...Mümkünse Algoritma ve mantık olarak birşeyler anlatırsanız ve örneklerseniz sevinirim...Teşekkürler....

Bu tablelarda ortak alanlar stok kodu ama bu reçete olayında daha önce başka bir buna benzer bir programı fahrettin beye sormuştum...ama bunu beceremedim açıkçası...Yapamadım yani...Şimdi böyle bir şeye ihtiyacım var...Lütfen yardımlarınızı bekliyorum...Bu Recursive diye bir fonksiyon var kullandığım database Mssql Server...Bu fonksiyon şöyle bir database de

A01-001 A01-21-11
A01-001 22-44-64
A01-21-11 A1-211
22-44-64 A2-3-4

Bu şekilde bir database var ve bu Recursive Parent Child Mantığını kurup dallandırmayı yapıyor ve Buluyor....Şimdiden Teşekkürler..Lütfen Yardımlarınızı Bekliyorum...
zyildiz
Üye

Mesaj gönderen zyildiz »

Buna benzer bir konuyla bir aralar ugraşmıştım. Ama ben bunu

urunun stok kodu
urundeki malzemelerin stok kodu
1 urun için urunde kullanılan mıktar

alanlarını içeren bir tablo oluşturup buradaki bilgileri yapacagım işe gore oluşturdugum sorgularda kullandım.

Böylece bir urun uretmeyi dusundugumde bunun için gerekli malzeme miktarlarını, malzeme deposunun durumundan cıkararakta mevcut malzemelerle uretilip uretilemeyecegını .... gorebiliyordum.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A.
Karde sen zaten işi nasıl yapacağını bulmuşsun.
cümlelerin başına sıra numarası koy. ı işi yapan bir procedure oluştur.
Sonuçları ve procedureler arasındaki balantıları global değişken ve prametrelerle hallet.
1.Yapmak istediğim Ürün Reçetesindeki herhangi bir bileşenden aradığım zaman önce bu hangi ürün diye bakacak yani nihai ürün olan stok kodunu bulacak...
2.Daha sonra bu stok kodundan açık olan siparişlerde kaç adet geçtiğini bulacak ve kaç adet geçiyorsa malzeme planlayacak...Yani diyecek ki şu kadar siparişte a kodu var ve bu a koduna şu kadar malzeme ihyitacı var...
Malzeme derken kastettiğim ürün reçetesindeki o ürünü oluşturan diğer parçalar ve ne kadar gerekli olduğunu bulduktan sonra
3.stoktaki miktarlarla karşılaştırıp stokta olup olmadığnı varsa ne kadar olduğunu ve siparişlerde geçen miktarlarla bulunun stok arasındaki farkı bulup...Şu kadar alım gerekir gibi bir şey kurmak istiyorum...
procedureler

Kod: Tümünü seç

procedure siparisinstokkodunubul;
Procedure siparissayisinibulvemazemeplanla;
procedure gereklimiktaribul;
gibi;
ben işin detayını bilmediğim için böyle yaptım. sen olaya benden daha hakim olduğun için procedureleri biraz daha falzalaştırabilirsin.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

lütfen kurallara uyalım. Dilimde tüy bitti, arama yapılınca dönen sonuçları herkes başlığa göre değerlendiriyor. Konuyu özetleyen bir başlık yaz ve alakasız şeyler ekleme.

Kolay gelsin.
Misafir

Tabiki

Mesaj gönderen Misafir »

Kusura bakmayın dalgınlık oluyor bazen...

Teşekkürler arkadaşlar bu arada...