Herkese selamlar benim bi sorum olacak ilgilenirseniz sevinirim
projemde 1 Mdı 4 de Mdıchild form kullandım daha sonra bu bütün formları normal form haline getirmek istedim anaformumdan diğer formları açmak için show komutunu kullandım fakat programı çalıştırdıgımda main form yerine bütün formlar aynı anda acılıyo nerde hata yapıyorum ...
(options bölümünde main form ilk açılmasını istediğim form gözüküyo)
yardımlarınızı bekliyorum
Allah'a emanet olun.
Dört bir yan kararınca sana yöneldik.Ey ışıklar kaynağı aç kapını biz geldik.
Project->Options da ana form hariç diğerlerini Available Forms kısmına alın, çağıracağınız zaman formu create edip öyle çağırın. Kapatırken de onClose eventına Action := caFree; yazmalısınız.
S.A.
MDI formların visible özelliği varsayılan olarak true oluyor. form create edildiği anda gösteriliyor.
Eğer formların visible özelliğini false yaparsanız sanırım sorununuz çözülür.
Kolay Gelsin
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Admin yazdı:Naile'nin önerisi bence daha uygun gibi. Hem daha az kaynak harcamış olursunuz.
Elbette ki daha uygun. benim söylediğim formun visiblesi true olunca form create edilir edilmez show yada showmodal demeden gösteriliyor.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Saolun ama galiba soruyu tam olarak anlatamadım kullandığım formlar ilk zaman da Mdı ve mdıchild formlardı bu şekildeyken bir sorun yoktu fakat ben formların formstyle özelliğini normal form olarak değiştirmek istedim,formları butonlarla çagırırken Mdı formlarda kullandığım form create kodu yerine normal olarak form.show kodunu yazdım.fakat çalıştırdığımda anaform yerine tüm formlar açılıyo,formlar options bölümünde avaible bölümü degilde öbür tarafta...
tekrar teşekkürler
Dört bir yan kararınca sana yöneldik.Ey ışıklar kaynağı aç kapını biz geldik.