Herkese Merhaba
Database Sql Server kullanıyorum. Delphi ile bağlantısını ADO ile yapıyorum. Kayıtlar dbeditlere geliyor. Buraya kadar sorun yok.
Sorun dbeditdeki bilgiye değiştirmek istediğimde başlıyor. ADO yüzünden dbedit boşluk karakterlerini de getiriyor ve değişikliği ancak bu boşluk karakterler silindiği zaman yapılabiliniyor. ADO yerine BDE kulandığım zaman böyle bir sorun yaşanmıyor.
Örneğin tabloda 5 karakterlik bir alanım var ama ben 2 karakter kaydetmişim. Ado ile 3 tane boşluk silindikten sonra değişiklik yapabiliyorun BDE de ise direk yazıyorum.
Bir fikri olan varmı
Ado ve dbedit
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Büyük bir ihtimalle Yanlış yapılandırma yapmışsındır
Ayrıca ado'da çalışırken AdoDataSet'i tafsiye ederim.
Kolay Gelsin....

Kolay Gelsin....
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
S.A.
sanırım veri tabanında alanın tip ayarlarında bir sıkıntı var. Ado yu fazla bilemiyeceğim ama Fb/ib de CHAR tipi ile VARCHAR tipi arasındaki farklardan biride bu dediğiniz olaydır.
Çözüm yolu olarak alanın ongettext eventini kullanabilirsiniz.
ancak tavsiyem vt nizin daha doğrusu alanınızın tipini veya diğer ayaralrını bi kontrol edin.
Kolay Gelsin.
sanırım veri tabanında alanın tip ayarlarında bir sıkıntı var. Ado yu fazla bilemiyeceğim ama Fb/ib de CHAR tipi ile VARCHAR tipi arasındaki farklardan biride bu dediğiniz olaydır.
Çözüm yolu olarak alanın ongettext eventini kullanabilirsiniz.
Kod: Tümünü seç
text:=trim(sender.asstring);
Kolay Gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
peki gettext olayını denedinmi
bide eski kayıtlarda boşluklar kayıtlı olduğu için devam ediyor olabilr. yeni girdiğin kayıtlarda aynısını yapıyormu eğer yapmıyorsa bir update ile eskli kayıtlarıda düzeltebilirsin.
bide eski kayıtlarda boşluklar kayıtlı olduğu için devam ediyor olabilr. yeni girdiğin kayıtlarda aynısını yapıyormu eğer yapmıyorsa bir update ile eskli kayıtlarıda düzeltebilirsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama