mirc e yazı yazmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Misafir

mirc e yazı yazmak

Mesaj gönderen Misafir »

mirc tarzı bir program yapmak için inyirc componenti ve yanında baya kullanışlı copm.ler var. bunları kullanarak bir server a bağlanamadım. bunu yapmayı bilen var ise yardım bekliyorum. ben bağlanmaya çalışırken socket hatası veriyor #10060 belki uğraşan görmüştür. alman kaynaklı bir sitede okuduğum kadarı ile bu windowstan kaynaklanıyormuş vs vs yazıyor. amacım için doğrudan mirce yazı yazabilsem buda bana yeter yani oturup mirc yazmak değil amacım. yani mirc in chat yapma satırına birşeyler yazıp enter a basılmış gibi davranmak mümkün müdür? saçma bir soru diyen arkadaşları duyuyorum. ben böyle bir soru okusam bende derdim. alınmıyorum :lol: neyse yani başka bir programa veri göndermek olurmu acaba bilgisi olan abi ve kardeşlerimden yardım bekliyorum. şimdiden çook teşekkür ederim. :D
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sherlockholmes »

programlara tuş gönderme mümkün sanırım şöyle bir uygulama görmüştüm , en basitidinden windows'u calc hesap makinesine sayılar gönderiyorsun işte 7 sonra + sonra 5 sonra enter programda sanki bu sayılar klavyeden girilmiş gibi algılıyor ve işlemi yapıp sonucu hesap makinesi programı içerisinde 12 olarak gösteriyordu , windows api'leri kullanılıyordu hatırladığım kadarıyla...

sizin uygulamanızda sanırım mirc makinede olacak ve siz ona tuş göndermeye çalışacaksınız , ben böyle anladım...
P206
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen P206 »

Selamlar
Ben msn messengere gönermeyş denemiştim. Benim geçici bulduğum çözüm. (Pek hoşuma gitmedi ama) Msn in handle ı ile o pencereyi aktif edip.

Kod: Tümünü seç

keybd_event(65 ,0, 0, 0);
                keybd_event(65,0, KEYEVENTF_KEYUP, 0);
gibi oraya "A" harfini gönderiyordum.

Hiç formu aktif etmeyip tuşa basmadan bir yöntem bul(a)madım.
Fazlada uğraşamadım. Eğer başka yolunu bilen arkadaş buraya yazarsa
Sevinirim.
Kullanıcı avatarı
karflake
Üye

Mesaj gönderen karflake »

Merhaba.

Aşağıdaki makaleyi okumanızda yarar olabilir.
viewtopic.php?t=1587&highlight=sendkeys
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

bir haftadır şehir dışında idim. yeni geldim attığınız cevapları deneme imkanım olmadı . cevap gönderen arkadaşlara teşekkür ederim