Onerileriniz?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
tronur
Üye

Onerileriniz?

Mesaj gönderen tronur »

Merhabalar;
internet uzerinden bir server'a ve o serverda bir database'e bağlanacak bir program yazacagım. database küçük boyutlu bişey olacak. bu kosullarda onereceginiz database türü ve erişim metodları nelerdir. guvenilirlik,hız ve server'a kolay kurulum tercih sebebimdir.
(sql,sybase,midas,???)
Salih
Üye

Mesaj gönderen Salih »

Merhaba,

Veritabanı olarak MySQL, erişim için PHP.
Sevgi, Saygı.....
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

firebird veya mysql işinizi rahat bir şekilde görebilir.
Erişim olarak her ikisinde de asp, php veya delphi kullanabilirsiniz.

konuyu tam olarak bilmiyorum ama mysql - php veya firebird - delphi ikilisinden birini tercih ederdim.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen salvation »

aslında tam olarak amacına bağlı, birden fazla makineye kurman gerekiyosa, php-mysql kullan. Ama tek bir makineye kurcaksan delphi-mysql derim.
mcihad
Üye

Mesaj gönderen mcihad »

internet üzerindeki mySQL veritabanına delphi ile direkt olarak bağlanabilirmiyiz yoksa php ile ascii dosyaya yazdırıpmı almamız gerekiyor
Bize iyilik yaraşır.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

mysql makine ipsi dısardan erisilebilir ve portlar acıksa delphi ile sorunsuz baglanması lazım....
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

o makinede mysql hizmet veriyorsa ve erişim iznin varsa tabiki bağlanabilirsin..

:ara zeos

ve

viewtopic.php?t=2196
tronur
Üye

server- client

Mesaj gönderen tronur »

server daki tek database'e client programlar vasıtasıyla baglanacak mysql kullanmayı dusunuyorum ama aynı anda database kac kullanıcının baglanmasına izin verdigini bilmiyorum benim programımda ortalama 30 user aynı anda server'a baglanabilmeli mysql bunu yada daha fazlasını destekler mi ?
tşkler
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

fazlasıyla destekler. mysql ile detaylı bilgi için arama yapabilirsin
:ara mysql
ng
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ng »

Şu anda bende böyle bir projeye başlamak üzereyim. Bir bayii takip sitesi merkezden siparişler girilince ilgili şehirdeki veya ilçedeki bayii'nin o siparişi alması gerekiyor. Bu projede firebird'ü kullanmayı düşünüyorum sizce bir sorun olur mu ? (bir merkez ve yaklaşık 30 tane client olacak.)

Ayrıca yukarıda bahsettiğim sipariş girildikten sonra ilgili client bilgisayardaki verilerin güncellenmes(ilgili query'nin refresh edilmesi) gerekiyor bununla ilgili bir önerisi olan var mı? (mesela bu işi yapabilecek bir stored procedure veya udf olabilir mi veya bu programı web tabanlı bie dille yapmak mı daha iyi verimli olur)

Ben bu işi halletmek için Fastnetle ilgili cliente bir mesaj göndermeyi düşünüyorum. mesajı alan clientte verilerini yeniden güncelleyecek.
Çok uzun oldu ama ancak sorunumu ifade edebildim. (mi acaba ?)