s.a.
bit adet tablom var paradox veritabanı kullanıyorum. tabloyu sorgulamak istiyorum. 5 adet query var query1......query5.
aynı tabloyu peş peşe query ler ile sorgulamanın ve içeriğini ayrı ayrı
gridlere listelemenin tablo açısından bir mahsuru var mıdır? yani bir tabloyu 1 den fazla açmak mantıklı mıdır?
iyi çalışmalar.
Bir tablonun içeriğini birden fazla listelemek sakıncalı mı?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
ilk bakista bir problem yaratmaz gibi gorunsede ileride bazi sorunlar cikarmasi muhtemeldir. Kod bakimindan birsey diyemem ama tasarim olarak ileride tablonun yapisi degistigi zaman (fieldleri kullandiysan) bu 5 sorguyu yeniden guncellemen gerekir.
eger problemin cozumu için cok gerekliyse baska bir yol bulamazsaniz dikkatli bir sekilde kullanmanizda sakinca yoktur. ne delphi ne de kullandiginiz veritabani bundan sikayet edecektir. bu yapinin temel sorunu, gereksiz yere ortaligi karistirmak ve ileride olabilecek degisikliklerde karisiniza extra sorun olarak cikmaktir...
her ne kadar uyamasamda kod yazarken veya tasarim yaparken suna dikkat etmeye calisirim.
Anlasilabilir,basit ve kolay
bazen bu 3 unu dengelemek sorun olabiliyor.
Basit olan kolay olmuyor, kolay olan anlasilabilir olmuyor anlasilabilir olan vesaire vesaire. Bu gibi durumlarda hangisinden fedakarlik edeceginiz size bagli. Ben bu gibi durumlarda yukaridaki sirayi takip etmeye calisiyorum (tersten tabi
).
eger problemin cozumu için cok gerekliyse baska bir yol bulamazsaniz dikkatli bir sekilde kullanmanizda sakinca yoktur. ne delphi ne de kullandiginiz veritabani bundan sikayet edecektir. bu yapinin temel sorunu, gereksiz yere ortaligi karistirmak ve ileride olabilecek degisikliklerde karisiniza extra sorun olarak cikmaktir...
her ne kadar uyamasamda kod yazarken veya tasarim yaparken suna dikkat etmeye calisirim.
Anlasilabilir,basit ve kolay
bazen bu 3 unu dengelemek sorun olabiliyor.
Basit olan kolay olmuyor, kolay olan anlasilabilir olmuyor anlasilabilir olan vesaire vesaire. Bu gibi durumlarda hangisinden fedakarlik edeceginiz size bagli. Ben bu gibi durumlarda yukaridaki sirayi takip etmeye calisiyorum (tersten tabi